2021’İ İPLE ÇEKENLERDEN MİSİNİZ?

Merhaba sevgili okuyucularım, yeni bir yıla yaklaşırken geride kalan 2020’nin son ayında ilk yazımla birlikteyiz. Bundan böyle ben de Lider Gazetesi’nde siz değerli okuyucularıma düşüncelerimi aktaracağım.

Öncelikle belirtmeliyim ki, düzenli olarak yazacağım bu yazılarda amacım hiçbir zaman birilerini övmek ya da yermek olmayacak. Gazetecinin görevi eleştirmek (olumlu-olumsuz) olduğuna göre dünyada olup biten olayları, Türkiye gündemini, Antalya ve Alanya’yı ilgilendiren tüm konularda birlikte eleştirebileceğiz.

2021’i siz de iple çekenlerden misiniz? Umut ediyorum ki bu ayla birlikte 2020’yi, bütün olumsuzluklarıyla geride bırakır ve güzel haberlere yer verebiliriz. Bu yıl nasıl geçti diye geriye şöyle bir dönüp baktığımda koronavirüs salgını başta olmak üzere peş peşe felaketlere sahne oldu 2020. Belki de dünya tarihinin en kötü yılı olarak anılacak…

Geçtiğimiz Ocak ayından itibaren baktığımızda Elazığ’da meydana gelen depremde 41 kişinin hayatını kaybetmesi, Suriye’nin İdlib bölgesinde 45 askerimizin ve 1 sivil vatandaşımızın ölmesi, Van Bahçesaray’da çığ düşmesi sonucu 7 kişinin hayatını kaybetmesi, onları kurtarmak için bölgeye giden ekiplerin çığın altında kalarak 42 kişinin daha yaşama veda etmesi, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda uçağın pistten çıkması sonucu 3 yolcunun hayatını kaybetmesi, Giresun’da meydana gelen sel felaketinde 11 kişinin yaşamını yitirmesi, İzmir’de meydana gelen depremde 117 kişinin hayatını kaybetmesi gibi daha birçok felaket yaşandı.

 En kötüsü de Kovid-19 vakasının ülkemizde tespit edilip 18 Mart’tan itibaren ilk ölüm sayılarının açıklanmaya başlanması. Ülkemizde bu yıl koronavirüs sebebiyle 17 bin 610  kişi hayatını kaybetti. Durumun ciddiyeti her geçen gün artarken yeni umutların yeni yılla birlikte geleceği düşüncesiyle 2020’yi iple çekmek için yeterli sebeplerimiz var.

İlk yazımın ilk teşekkürü Lider Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sabri Çağlar ve ekibine.  Lider Dünya, Türkiye, Antalya, Alanya ve tüm Akdeniz bölgesinde Lider haberlerle sizlerle olmaya devam edecek…