1’i gitti 2’si direniyor

Antalyaspor’un yeni sezonda kadrosunda düşünmediği futbolculardan Andrea Poli ile yollar ayrılırken, Deni Milosevic ve Gustavo Blanco Leschuk ile henüz mutlu sona ulaşılamadı. Her iki futbolcunun da ayrılmasındaki en büyük sorun olarak yüksek maaşları gösteriliyor.

Antalyaspor, 2022-2023 sezonuna başlarken, kadrosunu da tam olarak belirledi. Transferi kapatan ve sürpriz bir imza olmaması halinde elindeki mevcut kadro ile mücadelesine devam edecek Antalyaspor’da yolların ayrılması istenen 3 futbolcudan Andrea Poli’de mutlu sona ulaşılırken, Deni Milosevic ile Gustavo Blanco Leschuk ise halen resmi olarak Kırmızı-Beyazlıların futbolcusu durumunda. Her iki futbolcunun Antalyaspor’a yıllık maliyeti yaklaşık 1.5 milyon euro.

LİSANSLARI ÇIKARILMADI

Lisansı çıkarılmayan her iki futbolcunun da ayrılmasının önündeki en büyük etken olarak yüksek maaşları gösteriliyor. Kendileriyle ilgilenen kulüpler, Antalyaspor’un ödediği maaşı vermek istemezken, Kırmızı-Beyazlılar da aradaki farkı ödemeye sıcak bakmıyor.

İSPANYA VE BAE’DEN TEKLİFLER VAR

İspanya’da önemli bir portföyü olan ve Eibar ile Huesca gibi takımların transfer listesinde yer alan Gustavo Blanco Leschuk’a Birleşik Arap Emirlikleri’nden de birkaç takımın ilgisi bulunuyor. Eibar ile anlaşma sağlayan Arjantinli, Antalyaspor’dan gelecek yanıta göre transferini sonuçlandırmayı bekliyor.

SATIN ALMA OPSİYONU GEÇERSİZ KALDI

Geçtiğimiz sezon başında La Liga 2 ekiplerinden Eibar’da kiralık olarak forma giyen Gustavo Blanco Leschuk’un 300 bin euro karşılığında satın alma opsiyonu son hafta geçersiz kaldı. La Liga’ya yükselmesi halinde satışı zorunlu tutulan golcü futbolcunun opsiyonu, Eibar’ın son hafta küme düşen ve Antalyaspor’un kardeş takımı olan Alcorcon ile berabere kalmasıyla şampiyonluk şansını kaybetti ve opsiyon devre dışı kaldı.

GİRESUNSPOR VAZGEÇTİ

Antalyaspor’un yeni sezonda kadrosunda düşünmediği Deni Milosevic ile ilgili olarak girişimde bulunan Giresunspor ise bu transferden vazgeçti. Antalyaspor ile 2 yıllık daha sözleşmesi bulunan ve gideceği kulüpten alacağı maaş farkını Kırmızı-Beyazlılardan talep eden Boşnak futbolcunun bu isteği, transferin önünü tıkıyor. Bu şartlarda ayrılık halinde yıllık yaklaşık 500 bin euro çıkması beklenen Antalyaspor, bu talebe onay vermezken, Karadeniz ekibi de görüşmeleri dondurma kararı aldı. Kulüp arayışlarını sürdüren 27 yaşındaki futbolcunun, Belçika’dan birkaç kulüple temas halinde olduğu da ortaya koyulan iddialar arasında yer aldı.

ERKAN VE ERSİN DE GİTMEDİ

Gelecek sezon kadroda düşünülmeyen ve lisansları çıkarılmayan Ersin Zehir ile Erkan Eyibil de halen Antalyaspor’un futbolcuları durumunda. Kamp kadrolarına da alınmayan ikilinin geleceği henüz belirsiz.