HÜZÜN YAĞMURLARI

Hislere ışık yaktığında yüreğin, tüm umutsuzluklarını bir kenara atıp gönlünün sevgi diyarına yerleşmeye çalışır hislerin. Duygularını tembihlersin yüreğine bahsetme diye.

***

Çekinir hislerin bile gönlüne dert olmaktan. Ama hayat hislerinden de senden de üstün gelir. Gönlünün her durağında ayrı hisler bekler seni sen bilmezsin onları.

***

Gelir geçer bazen önden nice hisler. Yollara savrulmuş duygularında yüreğin bir yol olsa yine gidecek olan tek yolun vardır rotan bellidir.

***

Yüreğin hangi duyguya boyalıysa hayatının rengi odur. Beyaza boyalıysa ümitli görürsün her şeyi, siyahsa karamsarsındır hüzünlerle boğuşur yüreğin, maviyse umutlusundur…

***

Duygularının rengine göre yaşarsın hayatı da. Gönlünün bölgelerine ayrılmıştır hislerin. Benliğinin her noktasında ayrı düşünceler ve duygularla savaşırsın.

***

Her duygunun hüznü de huzuru da sana aittir. Geceleri başını yastığa koyduğunda buruk bir hüzün hissedersin hani…

***

Pişmanlıkların, keşkelerinin sarılmışlığı dokunur gönlüne. Belki olmayışlıklarının burukluğu, belki gidenlerin hüznü, belki vaktiyle gittiklerinin keşkesi.

***

Ömrünün defterinde ne çok şey kayıtlıdır. Geride bıraktığın yılların gölgesi peşi sıra gelir ardından. Duygularını umut sandalına bindirip kayığını eline verir hayat.

***

Yüreğine sorsan ayrı bir yere götürmek ister seni, mantığına sorsan ayrı yere. Hep bir çelişki yaşar için. Mantığınla yüreğin çeliştiğinde. Gönlün bazen ele verir, bazen eline imkan verir.

***

KUTU

ÖZETLEYEN SÖZLER

Gönlün neyi isterse, zihnin ona savaş açar…

Hayalini kurduğun umutlar, ne kadar istediğinle ölçülür…

Gönül evreninde hangi ışığı yakarsan, o ışık yoluna yoldaş olur.

Yüreğinin rotasındaki çizgin duygularındır…

İmkansız gördüğün ne varsa, bir bakmışsın hayatında.