HÜSNÜ KARAKAŞ'A KONFORLU YOL

Kepez Belediyesi, Hüsnü Karakaş Mahallesi'nde, hummalı bir yol yapım çalışması başlattı. Mahallenin altyapı yatırımlarından dolayı toz ve çamur içerisinde kalan yolları, sıcak asfaltla konforlu hale getiriliyor.

Gecekonduların yerine site tarzı konutların inşa edildiği mahallede, kanalizasyon çalışmasının yapıldığı yollarda toz ve çamur sıkıntısı yaşanmıştı. Fen İşleri Müdürlüğü de, altyapı yatırımlarının devam etmesi nedeniyle sokaklarda yaşanan toz ve çamur problemine geçtiğimiz aylarda geçici çözümler üretmişti. Çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Hakan Tütüncü, altyapı yatırımlarının tamamlanmasından sonra yolların asfalt ve kaldırım yapacaklarını açıklamıştı.Sıcak asfalt çalışması, mahallenin Elmalılı Hamdi Yazır, Fatin Rüştü Zorlu, Kır Çiçeği ile Hasan Polatkan caddeleri arasında kalan sokaklarında yapılıyor. Mahallede, 90 bin metrekare alana sıcak asfalt serilecek. Yolların yapımında ise 18 bin ton sıcak asfalt kullanılacak. Caddeye ayrıca 1090 metre uzunluğunda yağmur suyu drenaj hattı inşa edildi.

Başkan Hakan Tütüncü de Hüsnü Karakaş Mahallesi'ni, modern bir şehre dönüştürdüklerini söyledi. Mülkiyet ile imara ilişkin sorunları çözerek ve imar yollarını açarak bölgedeki gecekondu stokunun ortadan kaldırılmasını sağladıklarını belirten Başkan Tütüncü, "Bu bölgenin gelişmişliğe doğru olan yolculuğunun ilk adımıydı. Bu adımdan sonra gecekonduların yerine site tarzı konutlar inşa edildi. Kepez Devlet Hastanesi yatırımı da bölgenin değerine değer kattı" dedi.

HABER MERKEZİ