HURDA MI, PIRLANTA MI?

İmanın nurunu elde edersen insan olma mertebesine çıkarsın. İman ise seni yaratana bağlılıktır.  Nur ise her şeyde Cenabı hakkın ismi tecellilerini faaliyetlerini görmektir göstermektir. O vakit cennete layık bir kıymet alırsın.

***

Hem cennet kıymetinde bir dünya hayatını ve huzurunu da elde edebilirsin. Bunun zıttı ise ahlaksız olmak, küfür içinde olmak, şükürsüz olmaktır ki hem dünyanı hem ahretini berbat edersin.

***

İman insanı en güzel sanaatla yaratan Rabbine yakın eder. Bu yakınlığın ile sana yakin olur. Kıymetin ise sende olan ilahi sanaat ve onlara yüklenen vazifeler sebebi iledir.

***

Bunu idrak etmez ve gereklerini yapmaz isen sana verilen bu kadar mühim vazifeleri değersiz kılarsın, sana verilen değer ve kıymeti kıymetten düşürmüş olursun. Bu ise hayatını azaba çevirmeye yeter.

***

Ancak kıymetin madde itibari ile sınırlı kalır oda dağılmaya ve elinden çıkmaya mahkûmdur o halde geçici paha biçilen hiçbir şey kıymetli değildir.

***

Bir sanaat düşün ki hurdacılar çarşısında kıymeti ağırlığınca bir kuruş iken antikacılar çarşısında bire on, bazen bire bin bazen de paha biçilemez bir fiyatla karşılık görüyor. Sen ise Allah’ın böyle antika bir sanaatısın.

***

Bunu anladığında sendeki mühim duygu ve uzuvlarını kalp akıl ruh hayal el ayak göz burun her şeyini o sanaatın sahibinin senden istediği şekilde koruyarak muhafaza ederek en öz mana ile KUL olarak KÜL olmaktan kurtaracaksın.

***

Eğer böyle kıymetli bir sanaat olduğunu anlamaz isen bu kadar mühim duygu ve uzuvlarını o sanata uygun şekilde kullanmaz isen kendi kıymetini düşüreceksin misaldeki hurdacılar çarşısında satılan adi bir demir parçası derecesine düşeceksin.

SON SÖZ

Yap tercihini hurda mı olmak istiyorsun yoksa pırlanta mı?