HURDA KAĞIT TOPLAYICILARI YASAĞI HİÇE SAYIYOR

Antalya’nın Manavgat ilçesi Aşağı Hisar Mahallesi’nde hurda ve kağıt toplayıcılarının soğuk havalarda geceyi geçirmek amacıyla bir binanın merdiven boşluğuna koyduğu yatak ve hurdalar yangın çıkardı. Çıkan yangın bina sahipleri, komşular ve itfaiye ekiplerince söndürülürken, yangının sorumlusunun ise hurdacılar olduğunu belirtildi. Antalya Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararına rağmen hurda ve hurda kağıt toplayan kişiler polis tarafından araçlarıyla birlikte mahalleden uzaklaştırıldı.

Antalya’nın Manavgat ilçesine bağlı olan Aşağı Hisar Mahallesi kullanılmayan bir binada çıkan yangın, Antalya Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla yasaklanmasına rağmen Manavgat’ta faaliyetlerini sürdüren hurda ve hurda kağıt toplayıcısı sorununu bir kez daha gözler önüne serdi. 4601 sokakta bir binanın zemin katında yangın ihbarı itfaiye ekipleri ve güvenlik güçlerini harekete geçirdi. Yangının, inşaatı tamamlanmasına rağmen kullanılmayan binanın merdivenlerinde çıktığı belirlendi. Bina sahipleri, komşular ve itfaiye ekiplerince yapılan çalışmanın ardından söndürülen yangının, hurda kağıt toplayıcılarının soğuk havalarda kullanmak üzere bıraktıkları yatak ve benzeri malzemelerden çıktığı belirlendi.

KOMŞULARIN HURDACI TEPKİSİ

Yangın olayının yaşandığı 4601 sokakta oturan vatandaşlar, hurda ve kağıt toplayıcılarının sokaklarını adeta istila ettiğini, şikayetlerine rağmen kimsenin ilgilenmediğini belirterek “Hurdacılar haftanın 5 günü Perşembe Pazarı içerisinde 2 günü de sokağımızın ortasında kalıp, işlerini buradan yürütüyor. Yanan evi de kimse oturmadığı için soğuk havalarda kullanıyorlardı. Sürekli kovmamıza rağmen burada kalmaya devam ettiler. Bu yangının sebebi de bu hurdacılardır” şeklinde tepki gösterdiler. Sokakta kamyonette kağıt aktaran hurdacılar, mahalle sakinlerinin tepkisi ve polislerin görüşmelerinin ardından mahalleyi terk ettiler.

VALİLİĞİN YASAĞI MANAVGAT’TA UYGULANMIYOR

Antalya Valililiği İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla yasaklanmasına rağmen hurdacılar ve hurda kağıt toplayıcıları Manavgat Caddelerinde cirit atmaya devam ediyor.

 Antalya Valililiği İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla il genelinde gerek sokaklardan gerekse çöp konteynerlerinden çöp toplayan ve bunu meslek edinmiş şahısların faaliyetlerine yasak getirilmesine rağmen hurdacı ve hurda kağıt toplayıcıları Manavgat’ta faaliyetlerini devam ettiriyor.

Konuyla ilgili alınan karar şöyle;  Covid-19 salgınından vatandaşlarımızı korumak ve salgının yayılmasını engellemek için alınan önlemler kapsamında, İlimiz genelinde gerek sokaklardan gerekse çöp konteynerlerinden çöp toplayan ve bunu meslek edinmiş şahısların faaliyetlerinin, 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 27’nci maddesine istinaden yasaklanmasına karar verilmiştir.

HABER MERKEZİ