Hülya Koçyiğit’ten Diyarbakır annelerine destek

Türk sinemasının usta ismi Hülya Koçyiğit Diyarbakır annelerini ziyaret ederek destek verdi. Koçyiğit, “Bende bir anneyim acılarınızı anlıyorum” dedi.

Yeşilçam’ın usta oyuncusu Hülya Koçyiğit dağa kaçırılan çocuklarından HDP'yi sorumlu tutan ve partinin il başkanlığı binası önünde 3 Eylül 2019'da başlattıkları evlat nöbetini 1627'üncü gününde sürdüren ailelerle görüşerek destek verdi.

Hülya Koçyiğit Ten Diyarbakır Annelerine Destek 

“BEN DE BİR ANNEYİM”

Ziyarette açıklamalarda bulunan ünlü oyuncu Koçyiğit, “Bu HDP binasının önünde anneler büyük bir dirençle ve sabırla inatla kandırılıp dağa götürülen evlatlarımızı geri istiyoruz diye haykırdılar. Hala haykırmaya devam ediyorlar. Onların sesi, onların yüreklerindeki sızıyı. Hiçbir zaman hiçbirimiz göz ardı edemeyiz. Bu üçüncü gelişim seve seve yalnız olmadıklarını, çok haklı taleplerini dünyaya duyurmaya çalıştıklarını, terörün bu yüzünü göstermeye çalıştıkları için onlara saygı duyuyorum. Onların hep yanındayım. Hepimiz de yanlarında olmalıyız. Çünkü onlar ana yüreği taşıyorlar. Ben de bir anneyim. Bir evlat ne demek? Bir evlat nasıl yetiştirilir? Bunu bütün kalbimle biliyor hissediyor onları onun için daha iyi anlıyorum. Evlatlarını geri çağırıyorlar. Evlatlarını kandırılıp götürülen birçok kötü muameleye maruz bırakılan, ölüme götürülen evlatlarını geri istiyorlar. Ben de onlarla beraber sesleniyorum. Evlatlarımızı bize geri gönderin” dedi.

Hülya Koçyiğit Ten Diyarbakır Annelerine Destek  2

“BUGÜNE KADAR 50 AİLEMİZ YAVRUSUNA KAVUŞTU”

Türkiye'nin en önemli sorunun terör sorunu olduğunu söyleyen Hülya Koçyiğit; “40 yıldır içinde olduğumuz en büyük sorun terör. 40 bin vatandaşımızı bu yolda feda etmişiz Ama bugün bu anneler en samimi duygularıyla çocuklarının alınıp götürüldüğü bu binanın önünde dünyaya seslerini duyurmaya çalışıyorlar. Onlara bir kez daha bütün kalbimle saygı duyuyorum. Teşekkür ediyorum. Her zaman yanlarında olacağım. Bugüne kadar 50 ailemiz yavrusuna kavuştu. Bu çok büyük bir ümit. Bu arkasına geleceğini bekliyorum ve inşallah diyorum. Bir dahaki buraya gelişim evlatlarımızın yanınızda olduğu, onlara konuştuğumuz mutlu günü kutlamak için olur. Rabbim ülkemizi bu terör belasından bir an evvel kurtarır. Bu arada anneyim dedim. Anne yüreğim dedim, sızlıyor dedim. Elbette ki Diyarbakır anneleri için sızlarken şehit annelerimiz içinde yanıyor yüreğim. Cumartesi anneleri diyoruz. Onlar da evlat yitirmiş anneler. Onlara da saygı duyuyorum” ifadelerini kullandı.