HOŞ GELDİN!

Kuşlar iki kanatlıdır. Fâtır Suresi’nin ilk ayetinde meleklerin bazılarının iki, üç, dört kanatlı olduğunu Rabbimiz haber veriyor. Başarılı insanın da üç kanadı vardır; sabır, ısrar ve tahammül.

***

Başarılı, madalyalı, ödüllü insanlara bakın aynı şeyi göreceksiniz. Yıllarca yapılan çalışmanın neticesinde başarılı olmuşlardır. Nitekim Osmanlı Girit adasını 24 sene süren savaştan sonra alabilmiştir.

***

Yetenek veya zekanın tek başına yeterli olmadığı aşikardır. Bilimsel olarak da incelendiğinde belirli alanlarda uzmanlaşmış insanlara bakın, 6.000-10.000 saat gibi düzenli çalışmadan sonra zirveye ulaşmışlardır.

***

Mübarek Ramazan-ı Şerif’e tekrardan kavuşmayı Rabbim nasip etti çok şükür. Başarı için yıllar süren çalışmalar gerekirken ahiret için çalışacağımız süre, sonunda elde edeceklerimize bakınca çok daha az.

***

Malumunuz son dönemde oruç tutmak moda oldu. Zayıflamak, sağlıklı olmak, vücuda detoks yapmak gibi farklı nedenlerle olsa da tavsiye ediliyor artık. Bilimsel olarak da orucun faydası zaten ortada.

***

Dinimizin emirlerinin bilimsel faydası her geçen gün ortaya çıkıyor. Oruç tutmaktan kasıt sadece aç kalmak değildir. Bedenimizi ve ruhumuzu bu mübarek ayda dinlendirmek, iyilik ve ibadetle heybemizi doldurmak gerekmektedir.

***

Oruç; Allah’a kul olma bilincine varılabilmesi, mümine yakışmayacak hal ve davranışlardan sakınılması ve kulluğun belirli bir disipline bağlanması açısından vazgeçilmez bir öneme sahiptir.

***

Oruçluyken açlık, susuzluk, sigarasızlık vb sebepler bahanesi ile çevremize kötü davranmak kesinlikle doğru bir davranış değildir. Oruç tutan veya tutmayan insanlara bezdirmek, bağırıp çağırmak Müslümana yakışmayan hareketlerdir.

***

Orucun amacı neydi; sabır. Aç olan insanları anlama, empati yapabilme, yoksulları gözetme. Bunları anlamamız, ders çıkarmamız gerekirken bu mübarek ayda kimseyi incitmemeli, kırmamalıyız.

FATURA

Namaz kılmadan, oruç tutmadan sadece fitre vererek Ramazan-ı Şerif Bayramı’nı nasıl kutlarız? Maalesef bu gafletimizin faturasını ahirette pahalıya ödeyebiliriz. Mübarek Ramazan ayını iyi değerlendirelim.

SON SÖZ

Dalgası olmayan denizler, rüzgarı olmayan dağlar görmedim. Fakat ‘ben Müslümanım’ dediği halde Ezan-ı Muhammedî okunurken ruhunda fırtına kopmayan, camiye koşmayan gafil Müslümanı sürüler halinde devamlı gördüm.