HOCAYA GÜVEN VERİN

Profesyonel futbol liglerinde 5 takımla temsil edilen Antalya, sezona iyi başlangıç yaparken, 1 takım dışında tüm temsilcilerimiz zirveyi zorluyor. Süper Lig'de liderliği 10 puanla Alanyaspor elinde tutarken, Antalyaspor ise 7 puanla takibini sürdürüyor.

Tarihinde ilk kez 2. Lig'de mücadele veren Serik Belediyespor ile yine tarihinde ilk kez 3. Lig'de yer alan Kestelspor da gruplarında zirveye oynamaya devam ediyor. Bu 4 takımımız hem sportif anlamda hem de istikrar konusunda örnek olmayı başarırıken, 3. Lig'deki diğer temsilcimiz Kemerspor 2003'te ise tam tersi gelişmeler yaşanıyor. Geçen sezon küme düşmenin kaldırılmasıyla Bölgesel Amatör Lig'e gitmekten kurtulan Kemerspor, bu sezon da tek puanla grubunun dibinde yer alıyor.

Profesyonel liglerde Kemerspor gibi hali hazırda 1 ya da 0 puanı bulunan 20 takım bulunurken, diğer kulüplerin aksine Mavi-Beyazlıların hamleleri futbolseverleri şaşırtmaya devam ediyor.

13 Ağustos'ta Teknik Direktör Bahri Kurt ile anlaşan Kemerspor'da bu serüven sadece 2 maç sürdü. 20 Eylül'de çıkılan sezonun ilk karşılaşmasında Alemdağspor ile 1-1 berabere kalan Antalya ekibi, 26 Eylül'de oynanan ve Artvin Hopaspor'un 2-1 kazandığı karşılaşmanın ardından profesyonel liglerin ilk teknik adam değişikliğine imza attı.

27 Eylül'de Bahri Kurt koltuğuna Osman Akyol'u oturtan Kemerspor, 4 Ekim'deki Nevşehirspor ve 11 Ekim'deki Kızılcabölükspor yenilgileriyle birlikte sürpriz(!) bir karara daha imza atarak çareyi hoca değişikliğinde buldu.

Önceki gün Osman Akyol ile yolların ayrıldığını resmen açıklamayan Kemerspor yönetimi, teknik direktörlük koltuğunu Ertuğrul Arslan'a emanet etme kararı aldı. Ancak bu kez yolların ayrılması Bahri Kurt'taki kadar kolay olmadı. Osman Akyol, yönetimin karşılıklı fesih teklifini kabul etmezken, prensip anlaşmasına varılan Ertuğrul Arslan'ın göreve başlaması da mecburen gecikti.

4 hafta sonunda 3. teknik adamını göreve getirme kararı alan Kemerspor'un, bu sabırsız kararlarının başarıyı getirmeyeceğinin pek çok örneğini geçmişte gördük. Kariyerinin ilk teknik adamlık tecrübesini yaşayacak Ertuğrul Arslan'a sabredilmesi ve en azından "2 yenilgide gönderilmeyeceği" güveninin kendisine verilmesi Kemerspor'un geleceği açısından çok önemli olacaktır. Hatanın neresinden dönülürse kardır...