HKMO’DAN KENTSEL DÖNÜŞÜM HAREKATI

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası(HKMO) Antalya Şubesi tarafından ‘Kentsel Dönüşüm Uygulamalarında Mülkiyet Temelli Öneri ve Değerlendirmeler’ gündemi ile Alanya'da kahvaltı etkinliği düzenlendi.

HKMO Antalya Şubesi Başkanı Okan Hançer, ‘Kentsel Dönüşüm Uygulamalarında Mülkiyet Temelli Öneri ve Değerlendirmeler’ toplantısında Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ile bir araya geldi. Toplantı HKMO Alanya Temsilcisi ve Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Akbaş’ın ev sahipliğinde gerçekleşti.

KENTSEL DÖNÜŞÜM RAPORU

Toplantıda, Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası’nca hazırlanan Kentsel Dönüşüm Raporu’nu incelendi. Kent estetiği, imar sorunları, belediye ilişkileri ve yapı aplikasyonu ile fenni mesuliyet ilkeleri hakkında görüşler belirtildi. Toplantı da, Alanya ilçesinde 2 binin üzerinde hak sahibinin bulunduğu, 37 hektarlık alanda devam eden Kentsel Dönüşüm Projesi hakkında karşılıklı fikir alış verişinde bulunularak uygulamaların başarı ile sonuçlanması adına öneriler sunuldu.

ALANYA’YI TEBRİK ETTİ

Başkan Okan Hançer, sosyal medya platformu üzerinden yaptığı paylaşımda tebriklerini iletti. Başkan Hançer, “Uygulamada ortaya çıkan sorunlar nedeniyle yerel yönetimlerin genelinin oy kaygısı ile çekindiği ancak vatandaşın can ve mal güvenliğini sağlamada depreme karşı alınacak tek çözüm yolu olan kentsel dönüşümü sorumluluk alarak uygulamaya geçiren Alanya Belediye Başkanımız nezdinde emek veren tüm belediye çalışanlarını tebrik ederiz” dedi.

Toplantı sonunda HKMO Antalya Şube tarafından hazırlanan ‘Kentsel Dönüşüm Uygulamalarında Mülkiyet Temelli Öneri ve Değerlendirmeler Raporu’ Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Antalya Şubesi Başkanı Okan Hançer tarafından, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’e takdim edildi.

HABER MERKEZİ