HKMO’DAN COŞKULU ‘CUMHURİYET’ GECESİ

Rabia DEMİROK, Bayram OKUDAN

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası(HKMO) Antalya Şubesi, Cumhuriyetin ilanının 98'inci yıl coşkusunu yaşamak amacıyla ‘Cumhuriyet Gecesi’ ve ‘Meslekte 30'uncu Yıl Plaket Töreni’ düzenlendi. Başkan Okan Hançer, “Cumhuriyet yurdun her köşesine yayılan seferberlik adımıdır” dedi.

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Antalya Şubesi'nin 5 yıldızlı bir otelde düzenlediği Cumhuriyetin 98'inci yıl kutlaması ve Meslekte 30'uncu yıl Plaket Töreni'nde, tüm mühendisler bir araya geldi. Törene, Tapu ve Kadastro Antalya Bölge Müdürü Funda Aydın Seymen, HKMO Genel Merkez 2'nci Başkanı Ayhan Erdoğan, HKMO Antalya Şube Başkanı Okan Hançer, Ziraat Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Vural Şahin, Şehir Plancıları Odası Antalya Şube Başkanı Ebru Manavoğlu, Jeoloji Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Bayram Ali Çeltik, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Adlıhan Dere ve çok sayıda üye katıldı. Törende konuşan Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası(HKMO) Antalya Şube Başkanı Okan Hançer, Cumhuriyet Bayramı’nın, Türk Milleti için neden önemli olduğundan bahsetti.

“MİLLİ BAYRAMLARI ÖNEMSİYORUZ”

Lider Medya’ya verdiği özel röportajda duygularını dile getiren Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Okan Hançer, “Biz Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Antalya Şubesi olarak Cumhuriyetimizin 98.yılında ‘Cumhuriyet Gecesi’ ve ‘Meslekte 30'uncu Yıl Plaket Töreni’ni birleştirerek kutlama etkinliği düzenledik. Milli bayramları önemsiyoruz çünkü birlik ve beraberliğimizi sağlayan özel günlerdir. Ve şu günlerde özellikle milli bayramların daha coşkuyla kutlanması gerektiğini düşünüyoruz. Bu vesileyle de gerçekleştirdiğimiz etkinlik sayesinde tüm Antalyalıların Cumhuriyet Bayramı’nın 98. yılını kutluyorum” dedi.

“CUMHURİYET SEFERBERLİK ADIMIDIR”

Törende konuşan Başkan Okan Hançer, Cumhuriyet Bayramı'nın 98'inci yılını kutlayarak, Cumhuriyetin ne kadar zorluklarla kazanıldığını anlattı. Başkan Hançer, “Günümüz şartlarında üzerimize düşen Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kuruluşunun 100'üncü yılında uluslararası anlamda güçlü, saygın iyi ilişkileri olan, ekonomik büyümesini ve buna bağlı kalkınmasını tam anlamında gerçekleştirmiş bir ülke seviyesine ulaştırma hedefi olmalıdır. Cumhuriyet yurdun her köşesine yayılan seferberlik adımıdır. Bugün hastalıkta sağlıkta, afetlerde, yangınlarda hangi şartlarda olursak olalım bu bayrağın altında dimdik durmak için muhtaç olduğumuz kudret damarlarımızdaki asil kanda mevcuttur" ifadelerini kullandı.

PLAKET VERİLDİ

Cumhuriyet coşkusunun yaşandığı törende, sanatçıların Cumhuriyet marşlarını söylemesinin ardından meslekte 30'uncu yılını dolduranlara da plaket takdim edildi. Daha sonra HKMO üyeleri arasında çekiliş yapıldı.