HİZMETİN HASEDİ OLMAZ!

Ülkemizin son yıllardaki en yoğun yaşadığı kara kış günlerinden Antalya da nasibini aldı. Uzun yıllar sonra sadece Antalya merkezi değil tüm ilçeleri bu yoğun kar yağışından etkilendi.

Antalya şehir merkezine 29, Manavgat’a 13, Alanya’ya ise 53 yıl sonra kar yağdı. Kar yağışlarının aşırı derecede olması özellikle Gündoğmuş, Akseki ve İbradı ilçelerinin bazı mahallelerinde hayatı da olumsuz şekilde etkiledi.

Bu dönemde en çok gündeme gelen durum ise Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün yaptığı bir paylaşım oldu. Başkan Tütüncü Akseki ve Gündoğmuş ilçelerinde kapanan mahalle yollarını açma mücadelesi veren belediye ekiplerine destek amacıyla kepçe ve greyder gönderdiklerini belirttiği açıklamada geçerken “Manavgat’ın Sevinç Mahallesinde de kar sebebiyle yolları kapanan vatandaşlara da yardıma geldik” dedi ve gümbürtü başladı

Vay sen misin bunu böyle yazan…

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak Hakan Tütüncü’nün paylaşımlarının gerçeği yansıtmadığını iddia etti.

Sevinç Mahalle muhtarı Seyfettin Eski’de aynı paylaşımın altına bir açıklama yaparak Kepez Belediyesi ekiplerinin mahallelerinde bir çalışma yapmadığını, mahallelerindeki çalışmayı Manavgat Belediyesinin yaptığını ve yolların da Büyükşehir Belediyesi’ne ait olduğu ifade etti.

Yazı böyle idi ama paylaşılan fotoğraflar ise adeta muhtarı yalanlar cinstendi. Bizim Yörüklerin bıraktığı gibi pos bir bıyık bırakan muhtarımız kendi hizmet binasının önünde Kepez Belediye Personeli ile fotoğraf çekildiğini de unutmuştu zannedersem.

Aslında benim bakış açım ne başkanların paylaşımları ne de pos bıyıklı muhtarın ne dediği de değil.

Bakış açım şu…

Orada zor durumda kalan vatandaş olmuş mu?

Evet…

Sorunları çözülmüş mü?

Ona da evet.

Eeee daha ne?

Ne diye kısır bir tartışma içerisine girersiniz ki. Önemli olan vatandaşa hizmet değil mi? Kimin yaptığının ne önemi var.

Kaldı ki Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü “Manavgat Belediyesi’nin yapamadığı işleri yaptık, yolları açtık” demiyor ki paylaşımında.

Sizin yaptığınız hizmetleri biz yaptık edasıyla caka satmaya kalkan, başkasının hizmetinden reklam yaparak nemalanmaya çalışan kim olursa olsun elbet biz de onu eleştiririz ancak böyle bir durum da yok ortada.

“Yolları karla kapanan vatandaşımıza yardıma geldik” diyor. Bırakın vatandaşa kim yardım eli uzatırsa uzatsın. Niye rahatsızlık duyuyorsunuz ki?

SON SÖZ

İşin gerçeği o yalanlamaya çalışma paylaşımında biraz hasetlik sezmedim dersem yalan olur. Ama unutmayalım ki hizmetin hasedi olmaz, olmamalı. Öyle değil mi?