HİZMET YOK, MAZERET ÇOK

Birkaç gün önce aralarında bizim Muhittin Böcek’inde bulunduğu CHP’li 11 büyükşehir belediye başkanı, elektrik ve akaryakıt zamlarından dolayı, güya deklarasyon niteliğinde bir kağıt parçası imzalamışlar.

***

Yerel seçimlerin üzerinden yaklaşık üç yıl geçti. Elektriğe geçen ay, akaryakıt fiyatlarına ise üç ay kadar önce zam geldi. Meğerse bu zamlar gelmeden önce malum deklarasyonu (!) imzalayan başta Muhittin Böcek olmak üzere CHP’li 11 büyük şehir belediye başkanı harıl harıl çalışıyorlarmış.

***

Bizim görmediğimiz, duymadığımız, bilmediğimiz hizmetler üretiyorlarmış. Ama elektrik ve akaryakıta yapılan zamlarından sonra vatandaşa hizmet vermekte zorlanır olmuşlar. Üstlerine külfet binmiş miş…

***

Allah’ın suyunu bile dağıtamayacak hale gelmişler. Demek ki su; boruların içerisinden akarken mazot, benzin yakıyor veya elektrik harcıyormuş da bizim haberimiz yokmuş.

***

İyi de; Türkiye’de 30 büyük şehir var. Bunlardan 15 ini AK parti, 1 tanesini de MHP yönetiyor. O’nlar niye vatandaşa hizmeti aksatmıyor da, sizler; beceriksizliğinizi hükümetin üstüne yıkmaya çalışıyorsunuz.

***

Sizler; başörtüsü, talebelerin ve devlet memurlarının namaz kılması üzerinden laiklik demi vururken; ekonomisini güçlendiren Avrupa ve Amerika da bile enerji fiyatları bizden çok daha fazla arttı.

***

Sahi, sayın Muhittin Böcek; zamlardan önce 77 vaadinizden kaçını yerine getirdiniz? Bırak yerine getirmeyi, kaçını başlattınız? Siz başkan olduğunuzda; su ve ulaşım fiyatı ne kadardı, şimdi ne kadar?

***

Üç sene önce altın portakal film festivali için yaptırdığın 17 milyonluk heykellere para var. İptal edilen Antalya’yı pavyona çevirecek allı, morlu 10 milyonluk ışıklandırma projene para var. O ışıklandırma projenin harcayacağı elektriğe para var. Ama iş bize hizmet etmeye gelince; Biz sana külfetiz öylemi?

***

Sayın Böcek! Biz sana değil, sen bize külfetsin. Bize hizmet etmediğin gibi başta trafik olmak üzere bizlere sorunlar ürettin. Sadece sen değil, CHP olarak topunuz ülkeme külfetsiniz.

***

MAZERET DEĞİL, ÇÖZÜM ÜRETİN

Hani senin genel başkanın Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesini kazanırsak; ‘’Güneş enerjisi sistemi kurarak; çiftçilere bedava elektrik vereceğiz’’ demişti ya…

***

Geçtim çiftçileri; kazandığınız, belediyelerde, belediyenin harcadığı elektriği güneş enerjisi ile üretin. Üretin ki; mazeret değil, çözüm ürettiğinizi görelim.