HİZMET SIFIR ENTRİKA ÇOK

MHP Antalya İl Başkanı Hilmi Durgun, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin, Başkan Böcek’in yokluğunda kötü yönetildiğini belirtti. Başkan Böcek’in tedavi sürecinde CHP’nin koltuk hesaplaşmaları yaptığını söyleyen Durgun, “CHP İl Başkanı Nusret Bayar, HDP’ye destek verdiği bu süreçte Antalya’daki hizmetlerde etkisiz kaldı” diye konuştu

MHP Antalya İl Başkanı Hilmi Durgun, Büyükşehir Belediyesi’nde yaşanan e-imza krizini, parti çalışmalarını, kongre süreçleri ve pandemi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Pandeminin ağır şartlarında gerçekleşen ilçe kongrelerinin ardından 14 Mart 2021’de düzenlenecek olan MHP’nin 13. Olağan Büyük Kongresi’ne il ve ilçe teşkilatlarıyla birlikte hazırlandıklarını belirten MHP Antalya İl Başkanı Hilmi Durgun, “Pandeminin ağır şartlarını göz önünde bulundurarak maske, mesafe ve hijyen şartlarına uymak koşuluyla sadece delegelerimizin katıldığı kongre dönemini atlattık. Tüm kongrelerimizde de dava arkadaşlarımız üstün bir ahlak anlayışıyla çalışmaları gerçekleştirdi. İl kongremizde ülkücü harekete yakışır bir şekilde 600 il delegemizin 566 tanesinin güvenoyunu almak kaydıyla 1 Ekim 2019 tarihinde atanmış olarak başladığım il başkanlığı görevime, seçilmiş daha önceki dönemde olduğu gibi adanmış bir ülkücü olarak görevime devam ediyorum” diye konuştu.

PANDEMİDE YAPILAN YARDIMLAR

Tüm dünyanın ilk defa karşılaştığı bir virüse karşı savaş içinde olduğuna dikkat çeken Durgun, Türkiye’nin pandemi sürecini doğru yönettiğini belirtti. Devlet tarafından alınan tedbirlerin yeterli olduğunu söyleyen Başkan Durgun, partisinin de bu süreçte Antalya’da yaptığı çalışmaları anlattı.   Durgun, “Maske temininin zor olduğu pandeminin ilk dönemlerinde tüm teşkilatlarımızda maske üretimi gerçekleştirdik. Bu noktada partili, partisiz ayrımı yapmaksızın tüm vatandaşlarımıza yardımcı olduk. Ramazan-ı Şerif ayında pandemiden dolayı işsiz kalan ve ekonomileri bozulan ailelere 19 ilçemizde ayrım yapmaksızın gıda kolisi yardımında bulunduk. Kurban Bayramında ise 2020 yılında olmamız adına Antalya’daki 2020 tane çocuğumuza kıyafet hediye ettik. Çocuklarımızın gönlünü alarak dualarını almak istedik. En büyük yapmamız gereken çalışma devletimizin emrettiği temizlik, maske, mesafe kurallarına uyma noktasında hassas kararlar almaktı. Biz de tüm çalışmalarımızı bu kapsamda düzenledik” ifadelerini kullandı.

SEÇİLMİŞLER ATANMIŞLAR KAVGASI

Koronavirüs tedavisi nedeniyle görevinin başında olamayan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in yokluğunda Antalya’nın iyi yönetilemediğine dikkat çeken Durgun,  “Muhittin Böcek’in tedavi sürecinde Büyükşehir Antalya’ya yakışır bir şekilde yönetilemedi. Bu sebeplerin içinde birçok faktör olmasıyla birlikte Millet İttifakı olarak adlandırılan zillet ittifakının menfi çıkarlar için ittifak yaptıklarının da gün yüzüne çıktığını herkes görmüş oldu.  Bu süre zarfı içerisinde İçişleri Bakanlığı’nın da dahil olduğu ‘Seçilmişler, atanmışlar’ kavgası yaşandı. Biz MHP olarak konuya seçilmişler veya atanmışlar olarak bakmaktan ziyade liyakat esasına göre bakılmasıyla birlikte durumu yetkililerin etkisizliği olarak değerlendiriyoruz.

“KİMSE ORDUYA SATILMIŞ DİYEMEZ”

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’ın ‘Türk ordusu satılmış’ söylemine sert cevap veren MHP İl Başkanı Hilmi Durgun, “Milletin oylarıyla TBMM’de milletvekili sıfatıyla bulunan Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’ın da geldiğimiz noktada yaptıklarının bunlardan bir farkı yoktur. Kendisi aleni bir şekilde Türk ordusuna satılmış demiştir. Bunu demesine rağmen bu partinin yetkili kurumları tek kelime konuşmadı. Bunun hesabı da hukuken sorulacaktır. Kimse Türk ordusuna ‘Satılmış’ diyemez. Bunu diyen kendisi satılmıştır. Askere düşmanlık eden, düşmanın askeridir” dedi.

“ÖNEMLİ OLAN VATANIN BEKASIDIR”

MHP İl Başkanı Hilmi Durgun, son olarak Türkiye’yi ekonomi ile vurmaya çalışan emperyalistlerin saldırılarına karşı başarı kazanılacağının altını çizerek, “Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle yönetilmeye başlayalı 2 yıl oldu. Cumhurbaşkanımızın kabinesini açıkladığı ilk günden itibaren günümüze kadar 5 tane bilinçli şekilde ülkemize operasyonlar çekilmiştir. Çünkü ülkemiz üzerinde gözü olan Anadolu topraklarının bizde olmasını hazmedemeyen emperyalistler, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle ülkemize saldırabilecek başka bir materyal bulamadıklarından dolayı ekonomiyle üzerimize gelmeye çalışmakta. Bugünler de geçecek. Önemli olan vatanın bekası,  milletin refahıdır. Bu noktada da ekonomik saldırılar karşısında birlik ve beraberliğimizi, dirliğimizi koruduğumuz sürece bu operasyonların sonu gelecek ve biz başaracağız” sözlerine yer verdi.

SORUMLU NUSRET BAYAR

Büyükşehir Belediyesi’nde yaşanan koltuk savaşlarının sorumlusunun CHP İl Başkanı Nusret Bayar olduğunu aktaran MHP İl Başkanı Hilmi Durgun, Bayar’ın Antalya’ya hizmet etmek yerine HDP’ye destek çalışmaları yürüttüğünü vurguladı. Durgun, “Büyükşehir Belediye Başkanı, meclis üyeleri,  ilçe belediye başkanlar, ilçe meclis üyeleri, ilçe başkanlarının tamamının grup başkanı olan İl Başkanı Nusret Bayar’ın bu dönemde etkisizliğini gördük. Aynı partiden 3 meclis üyesi çıkıp, ‘Ben başkanım’ dedi. Olaya devletimiz müdahale etti. Yetkili kişilerin etkisiz kalmasından dolayı süreç yanlış yönetildi. Demokrasi, özgürlük, barış gibi tüm toplumun ortak değerleri olan kavramların arkasına gizlenerek, 6-7 Ekim olaylarının yıldönümünde PKK’lı terörist Selahattin Demirtaş’ın ekibi olan HDP’yi ziyaret ederek, buna özgürlük, demokrasi, barış diyen bir il başkanından da zaten fazlasını beklemiyoruz. Pastane köşelerinde yapılan pazarlıklarla, bunları gizlemeye çalışmaları bugün ortaya çıkmış bulunmakta. Mevcut il başkanının da temsil ettikleri CHP zihniyetinin de duruşu ortada” sözlerine yer verdi.

KILIÇDAROĞLU- ÇAKICI KAVGASI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Alaattin Çakıcı arasında yaşananlara değinen Durgun, “CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun söylemlerinin elle tutulur, gözle görülür hiçbir tarafı yoktur. Kılıçdaroğlu ilk etapta çevresindeki vatana ve millete ihanet içinde olanlara bakmak zorunda. Kandildeki PKK’ların ağzıyla konuşmaması gerekir. Sonuçta ana muhalefet partisi lideridir. Alaattin Çakıcı konusuyla ilgili son noktayı genel başkanımız 3 maddede özetlemiştir. Alaattin Çakıcı ülkücü şehidimizin oğludur. Alaattin Çakıcı dava arkadaşımız olup, vatan, millet sevdalısı bir ülkücüdür. Son sözü bilge liderimiz söylemiştir” diye konuştu.

MAHSUM ALTAŞ