HIZLI VE ÖFKELİ’DEN ‘TÜRKİYE’ MÜJDESİ

Lider TV’de yayınlanan ve İbrahim Okumamış’ın hazırlayıp sunduğu Turuncu Koltuk programının ilk konuğu olan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, ‘Hızlı ve Öfkeli’ filminin yapımcılarıyla görüştüğünü belirterek, Türkiye’nin Hollywood’a ev sahipliği yapabileceğinin müjdesini verdi.

İrem GÜNEYBAZ

Güçlü kadrosu ve yeni yayın akışıyla izleyici karşısına geçen Lider TV, farklı programlar ve zengin içerikleriyle dikkat çekiyor. Geçtiğimiz günlerde İbrahim Okumamış’ın hazırlayıp sunduğu Turuncu Koltuk programına konuk olan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, önemli mesajlar verdi.

Ünlü yönetmen Guy Ritchie ile Jason Statham’ın bir araya geldiği ve aksiyon filmi olan ’Five Eyes’in çekimlerinin büyük ses getirmesi üzerine ünlü yapımcıların rotasına giren Antalya ilgi çekmeye devam ediyor. Yönetmen Guy Ritchie’nin kendisi ile görüştüğünü ve yeni film projelerini Antalya’da hayata geçirmek istediğini belirten Bakan Ersoy, “EXPO 2016 ile ilgili birkaç yapımcı ile görüşüyoruz. Burası onlara göre çok iyi bir film platosu. Umarım burası atıl duracağı yerde film platosu olarak kullanılır” dedi.

Gün ışığının en uzun olduğu yerlerin başında Antalya geldiğine dikkat çeken Bakan Ersoy, “ Antalya’da bu nedenle çekim maliyetinin daha az olduğunu söylüyorlar. Guy Ritchie, bana 6 ülkede çekilebilecek filmi Antalya’da çekebildiğini ifade etti. Hatta İspanya’da çekilecek bir havaalanı görüntüsünü burada çekmişlerdi. Coğrafyamız buna müsait” diye konuştu.

Turuncu Koltuk’ta önemli bir müjde daha veren Bakan Ersoy, “Hızlı ve Öfkeli filminin yapımcılarıyla, bu haftanın başında görüşme yaptık. Hızlı ve Öfkeli‘yi Türkiye’de çekmek istediklerini söylediler. Bizim TGA’nın İstanbul tanıtım reklam filmimizden çok etkilendiklerini de söyleyerek, ‘İstanbul is the new cool’ dediler. ‘Bizim platomuz burasıdır ve sizinle görüşmeye geldik’ dediler. Yani tanıtımın ne kadar önemli, etkili olduğunu, turizmin aslında sadece turizm olarak görülmemesi gerektiğini de buradan çok net anlamış oluyoruz. İnşallah bu film ülkemizde çekilir. Biz kendilerine destek vereceğimizi ilettik” ifadelerini kullandı.

Bakan Mehmet Nuri Ersoy, TGA’nın tanıtım faaliyetleri ve filmlerinin olumlu sonuçlar verdiğini, bu yaz 20 ülkede tanıtım yaptıklarını, 81 ülkenin televizyon ve sosyal medyalarında tanıtım filmlerini kullandıklarını, 4 bin ünlü youtuberi Türkiye’ye getirerek tanıtıma katkı koyduklarını sözlerine ekledi.