"HIZLI VE ADALETLİ BİR KARAR VERİLDİ"

Antalya'da eşini öldürmekten tutuklanan ve 107 gün sonra tahliye olan 2 çocuk annesi Melek İpek’in, Türkiye’nin yakından takip ettiği yargılama ve tahliye süreci hakkında Lider Gazeteye özel açıklamalarda bulunan İpek’in avukatı Ahmet Onaran, “Hızlı, itinalı ve adaletli bir karar verildi” dedi

Antalya’da şiddetine maruz kaldığı kocasını tüfekle öldüren Melek İpek’in 107 gün sonra tahliye olmasını ve yargılama sürecini anlatan Melek İpek’in avukatı Ahmet Onaran, “Melek başından itibaren bu olayın yaşanmasından dolayı çok üzgündü. Çocuklarının babasız kalmasına ne sebeple olursa olsun vesile olmaktan dolayı üzüldüğünü belirtmek istiyorum. Dosyaya çalışırken içimizin burkulduğu, insan olarak şaşırdığımız onlarca vakayı yaşadım. Bunlardan en önemlilerinden bir tanesi de 7 Ocak’ta yaşadığım, tekrar anlatmakta bile zorlandığımız onlarca şiddete çocuklarının önünde maruz kalan Melek İpek’in olayıydı. Yargılama yapıldı ve Melek İpek 107 gün sonra tahliye edildi. En önemli kahramanlardan olan, dosyayı 41 gün gibi kısa bir sürede 4 celsede 26 tanık, onlarca bilgi, belgeye ve dosyaya çok iyi vakıf olan Antalya 3. Ağır Ceza Mahkeme Başkanı Mutlu Çata ve üyelere teşekkür ediyorum. Hızlı, itinalı ve adaletli bir karar verdiler” dedi.

“TAHLİYE KARARINI BEKLİYORDUK”

Melek İpek’in tahliye olacağına başından itibaren inandığını belirten Avukat Ahmet Onaran, karardan dolayı mutlu olduklarını belirtti. Onaran, “Türkiye olarak sevinç gözyaşlarını akıtmayı özlediğimizi hissettim. Bir annenin evlatları ve o evlatların anneleriyle içimizi burkan ancak sevinçten gözyaşı döktüğümüz bir kavuşma oldu. Biz bu kararı bekliyorduk. Düşündüğümüzden çok daha kısa bir sürede oldu ancak başından itibaren de inanıyorduk. Yargılama, karar aşamasının hızlı ve itinalı bir şekilde olması önemliydi. Nitekim Türk Ceza Kanunu’nun 27’nci maddesinin 2’nci fıkrası gereğince Melek hakkında ‘Ceza verilmesine yönelik karar verilmemesine’ ilişkin bir karar verildi. Çok mutluyuz”  diye konuştu.

“DEVLET ÇOCUKLARA SAHİP ÇIKTI”

Melek İpek’in tutuklu bulunduğu süre içerisinde çocuklarının devlet korumasında olduğunu söyleyen Onaran, “Melek’in önünde yeni bir sayfa açıldı. Yavrularımızın ve Melek’in manevi desteğe ihtiyacı var. Sürecin başından itibaren devletimizin Sosyal Hizmet İl Kurumu çocuklarımıza desteğini esirgemedi. Antalya Valiliğimiz çocuklarımızı bakanlık nezdinde kurulmuş olan yetim çocuklar projesi kapsamına dahil etti. Sağlık Bakanımız sürece dahil oldu. Ancak tabi ki çocuklarımız için en büyük rehabilitasyon anneleriydi. Onu da mahkeme sağladı. Dosya kapsamında konuşulacak çok şey var. Melek’in yaşadığı acıları anlatmak mümkün değil. Umuyoruz ki bir daha acı çekmez” ifadelerini kullandı.

DÜNYANIN HER YERİNDEN DESTEK GELDİ

Dünyanın her yerinden Melek İpek için destek mesajları aldığını aktaran Onaran, “Bu süreçte insan ve hukukçu olarak garip durumlara şahit oldum.  Dünyanın bir ucundan, Kanada’dan Melek için mektup yazıldı. ‘Eşimle konuştum. Evimin 2 odası sana ve kızlarına ait’ diyen kadından tutun da, ‘Asgari ücretle çalışıyorum ancak Melek İpek ve çocukları için bir şeyler yapmak istiyorum’ diyen insanlara kadar herkes seferber oldu. İş konusunda da Antalya’nın yürekli iş insanları destek oldu. Melek’in dosyası Melek’i aşmış. Kadına yönelik şiddeti dert edinmiş her insanın sahiplendiği Melek ile birlikte bizde rahat bir uyku çektik” şeklinde konuştu.

Son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Melek İpek’le irtibata geçip geçmeyeceği konusunda açıklama yapan Avukat Ahmet Onaran, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan toplumumuzu ilgilendiren her olaya hiçbir zaman kayıtsız kalmadı.  Bize ulaşan kesin ve resmi makamlardan bir bilgi yok. Ancak Cumhurbaşkanımızın yapısına baktığımız zaman telefon açabileceğini umuyor ve düşünüyoruz” sözlerine yer verdi.

Döşemealtı ilçesinde servis şoförlüğü yapan Ramazan İpek ile 12 yıllık eşi Melek İpek arasında 7 Ocak gecesi yaşanan tartışmada Ramazan İpek, eşini kelepçe takarak çıplak şekilde saatlerce darp etti. Melek İpek’i ve çocuklarını ölümle tehdit eden Ramazan İpek ile elleri kelepçeli halde av tüfeğiyle bekleyen Melek İpek arasında arbede yaşandı. Çıkan arbedede Melek İpek, tüfekle eşini vurarak öldürüp ardından 112 Acil Çağrı Merkezi'nden yardım istedi. Gözaltına alınan Melek İpek, çıkarıldığı sulh ceza hakimliği tarafından tutuklandı. Önceki gün görülen 3. duruşmada Melek İpek’in tahliyesine karar verildi. Kararın ardından 2 saat içinde İpek'in Antalya L Tipi Kapalı Cezaevi’nden tahliyesi gerçekleşti. Döşemealtı ilçesi Kovanlık Mahallesi’ndeki baba ocağına siyah bir minibüs içinde babası Menderes Çelik, annesi Hatice Çelik, kız kardeşi Nimet Çelik, kızları Ceylin ve İkra ile gelen Melek İpek’i yakınları karşıladı. İpek, çocukları ve akrabalarına gözyaşları içinde sarıldı.