HIZ KESMEK YOK, HEDEF BELLİ

İlk yarıya inanılmaz bir baskıyla başlayan Alanyaspor maçın hemen başında 1-0 öne geçmesini bildi. Ligin gol krallığı listesinde zirvede olan Davidson, bir kez daha fırsatçılığını konuşturdu. Maçın hemen başında öne geçen temsilcimiz bu dakikadan sonra ise o baskıyı bir daha kuramadı.

Bu noktada taraftarlarımız neden ilk 10 dakika olduğu gibi oynamadık şeklinde hayıflanabilirler. Tabi ki Alanyaspor da öyle oynamak isterdi ama Karagümrük buna izin vermedi. Orta saha da görev alan tecrübeli ve enerjik iki ismi N’diaye ve Biglia’nın etkili ve sert oyunu Alanyaspor’un ileri çıkmasını engelledi. Üzerine birde her topa koşan, her hava topunu alan Roco eklenince oyun bir anda Karagümrük’ün istediği gibi oldu. Gözüne gelen güneş nedeniyle şapka ile oynayan Marafona’nın çabaları ve Caulker’in çizgiden çıkardığı top olmasa soyunma odasına istemediğimiz bir skorla gidebilirdik.

70’E KADAR AYNI SENARYO

İkinci yarının başlaması ile ilk yarıya benzer bir maç izledik. Orta sahaların çabuk geçildiği, sert ve tempolu oynayan iki takımda gol olmamasına rağmen, bize güzel bir oyun izlettiler. Bu dakikalarda da Salih, Davidson ve Efecan gibi isimlerin ekstra çabaları ile maça tutunduk. Babacar’ın boş kaleye kaçırdığı pozisyon gibi birçok umutlandığımız an olduğu gibi soğuk terler döktüğümüz dakikalarda yaşadık. 70. dakika ise Karagümrük 3 oyuncu değişikliği birden yapınca maç bir anda bize döndü.

O etkili oynayan Karagümrük bir anda kayboldu. Alanyaspor bu dakikadan sonra, maçın kontrolünü tamamen eline aldı. Üst üste gelen atakların karşılığını da Babacar’ın ayağından bulduğu golle aldı. Bu golün ardından Karagümrük ekibi iyice maçtan düştü ve Alanyaspor biraz defans yaparak, kontra atak arayarak maçı tamamladı.

Hem VAR’la olan iletişimi hem de verdiği kararlarla maçın hakemi MeteKalkavan’ı da tebrik ederim.

Çokta iyi oynamadığımız bir maçta net bir skorla 3 puanı alarak liderliğimizi sürdürdük. Tebrikler takım, hız kesmek yok hedef belli.