HİKAYE SATTIRIR

Bazı gençler çalışmadan, ter dökmeden, saçının telini ağartmadan ya milli piyango ya da bahis gibi oyunlarla zengin olmak istiyor. Genç kardeşlerim unutmayalım ki merdivenler basamak basamak çıkılır.

***

Gazetede okumuştum, yılbaşında büyük ikramiye çıkıp o parayı alanların başına hep felaket gelmiş. İnternete girip bakabilirsiniz, yılbaşında biletine büyük para isabet edenlerin başlarına neler geldiğini.

***

Bazı gençler tecrübe yumağı yaşlılara bir şey sorup istifade etmediği için yaşanmış, bedel ödenerek elde edilmiş birikimler sessiz sedasız kabre gidiyor. Bazı gençler laf dinlemiyor, kendi kafasının dikine gidiyor.

***

Günümüzde hızlı yoldan para kazanma, çalışmadan bir şeyler sahibi olma, çabucak meşhur olma isteği gibi bir hastalık var. Emek vermeden yemek yenmiyor. Ben bir tane başarı formülü biliyorum, çalışmak.

***

Başarılı insanların tecrübelerinden hepimizin faydalanması lazım. Çevrenizdeki büyüklerle sohbet edin, onları dinleyin. Bir ömür nasıl geçmiş, ne mücadeleler verilmiş. Ve bunun sonucunda ne tavsiye ediyorlar, dinlemek lazım.

***

O eller nasıl nasır tutmuş, o alınlarda nasıl çizgiler oluşmuş birinci ağızdan dinlemek lazım. Çok güzel programlar var, insan odaklı. Ömür nasıl geçmiş, neler yaşanmış? Ders alınacak hayat hikayelerini önemseyelim.

***

Hayatımızın her aşamasında problemler oluşuyor ve ömür problem çözmekle geçiyor. Bu problemlerin çözümü de karar verip aksiyon almakla oluyor. Onlar bu süreçleri nasıl yönetmiş öğrenmek lazım.

***

Yaşam tekerrürden ibaret. Yıllar geçiyor ama dünya değişmiyor aslında. Aynı sorunlar güncellenerek çıkıyor karşımıza. Tecrübeleri öğrenmek bu noktada çok kıymetli. Büyüklerimizin tecrübelerini bilirsek ışık olur hayatımıza. 

***

Bugün olumlu kullanılırsa sosyal medya gibi bir imkan var. Hayatınız boyunca karşı karşıya gelemeyeceğiniz insanları dinleme, hayat hikayesinden ders alma şansı var. Nerde hata yapmışlar, nerde doğru karar vermişler öğrenebiliyorsun.

***

Bilinen insanların, şirketlerin hikayelerini okumak da çok önemli. Bugün ürünün kendisinden çok hikayesi sattırıyor. Marka, ürün bunların hepsi hikayesi ile değerli. Bu nedenle okumak, izlemek, öğrenmek, merak etmek çok kıymetli.

***

Hikayenin bu kadar önemli olduğu dünyada herkes kendi hikayesini yazıyor. Doğru bir hayat yaşamak, gerçek bir hikaye yazmak, güzel bir iz bırakmak bizim elimizde. İyi insanları, olumlu yönlerini model alalım. Eksikliklerimizin farkında olup onları değiştiremiyorsak bile kontrol altına alalım.

SON SÖZ

Bal ağza tat verir, tatlı söz ruha haz verir. Meyveler insanın canına can katar. Rabbimizin ayetleri, sevgili Peygamberimizin hadis-i şerifleri ruhlara hayat verir. İnsanların eksik yanlarını aradığı bu dünyada en büyük boşluğu inanç doldurur.