HEYECANLANMAK VE HEYECANLANDIRMAK

Dün yaşadığım tatsız bir olay nedeniyle canım çok sıkkındı; hava da bulutlu, karabulutlar üzerimde dolaşıyordu. Bir taraftan da, “Ya sabır” çekip sinirlerime hakim olmaya çalışıyordum.

Anlayacağınız ne yazı yazmayı canım istiyor ne de elim bir türlü klavyeye varıyordu. Aslında bugün mübarek CUMA günü ya, günün anlamına binaen bir yazı yazacaktım.

Fakat saat 12.30 sularında bizim Emre Gündoğdu heyecanlı heyecanlı yanıma gelip, “Müdürüm Menderes Türel’in paylaşımını gördün mü?” diye sordu. Benim de aklım önceki günkü paylaşımına gitti ve “Evet gördüm. Ne olacak?” diye geçiştirmeye çalıştım.

Ama bizim Emre, “Yenisini gördün mü?” deyince sosyal medya hesabına girip Türel’in yeni paylaşımını gördüm. Bırakın Emre’nin heyecanını “Hop oturup hop kalktım” desem yeridir.

Menderes Türel öyle bir paylaşım yapmış ki sadece ben değil binlerce Antalyalı heyecana kapılmış. Çünkü, sözlerini gazeteci Mehmet Kesim’in yazdığı ‘Nerede Kalmıştık Antalya’ isimli şarkıyı paylaşmış Türel.

Gönderisinde de, “Güzel şarkı, bir kez dinleyince bir daha dinlemek istiyor insan. Sizinle de paylaşmak istedim” ifadelerini kullanmış. Vallahi ne yalan söyleyeyim herkes gibi ben de bunu ADAYLIK MESAJI olarak algıladım.

Tabi bende bu meslek heyecanı ve gazetecilik refleksi olduğundan hemen telefona sarılıp meslektaşım Menderes Türel’i aradım. Hem önceki günkü hem de dünkü paylaşımı bağlamında “ADAYLIĞINIZ KESİNLEŞTİ Mİ” diye sordum.

Sayın Türel’in geniş açıklamalarını LİDER GAZETE ve lidergazete.com ile liderhaber.com.tr web sitelerimizden ya okudunuz ya da okuyacaksınız. Ama bende birkaç cümlesini aktaracağım.

Net ve samimi bir şekilde cevaplar verdi, ‘ANTALYA’NIN MİMARI’ lakabını sonuna kadar hak eden Türel. Bu cevaplara gelmeden önce 12 Nisan’da kaleme aldığım ‘SİZ MENDERES TÜREL’İ HİÇ YABANA ATMAYIN’ başlıklı yazımı hatırlatmakta fayda var.

Gelelim o herkesin merak ettiği cevaplara; “Antalya’nın kazanması için bir anlayış sergiliyorum. Meselelere şahsi bakmamız hiçbir zaman söz konusu olmadı. Antalya’yı her zaman kendi şahsi hesaplarımızın üzerinde tuttuk. Halkımızın teveccühü ve genel merkezimizin takdiri ile şu anda anket çalışmaları yapılıyor. Bu çalışmalar neticesinde bir karar verilecek.”

Antalya’nın son 5 senede 15 sene kaybettiğini belirten Türel, “Bunun hızla telafi edilmesi lazım. Biz her zaman her göreve hazır olduğumuzu, her görevi en iyi şekilde yapmaya gayret edeceğimizi ifade ediyoruz. Geçmişte sandık görevlisi olarak görevlendirildim ve o görevde de şerefle en iyisini yapmaya çalıştım. Belediye başkanlığı, milletvekilliği, genel başkan yardımcılığı gibi görevlerde bulundum. Alnımızın akıyla bütün görevlerimizi tamamladık ve memleketimize güzel eserler bıraktık. Bugün de sosyal medya paylaşımlarının heyecan uyandırması bana gurur veriyor” ifadelerini kullandı.

Türel’in söylediklerini iyi okumak lazım.  Öyle “Ben ADAYIM” demiyor ama “Ben aday değilim de” demiyor. Tam bir usta politikacı. Seçerek kullanıyor bütün cümlelerini her zaman olduğu gibi.

Dün şöyle bir baktım muhterem hacı Google’a. Dillere pelesenk olan ‘Nerede kalmıştık’ ‘Nerede kalmıştık Antalya’ sloganı kime ait diye. İnanın bunun da Türel’e ait olduğunu gördüm.

Çünkü Menderes, bu sloganı 2014 yılındaki seçim kampanyasında kullanmış ve Antalyalıları çok heyecanlandırmıştı. Sonuçta seçim de bu motto ile kazanılmış, şarkısı da o yıl yazılmıştı.

Bu slogan şarkısına benzer isimde bir diğer şarkıyı 2019’da Soner Sarıkabadayı Galatasaray için söylemiş. Yazar İpek Ongun da bir kitap yazmış. Herkesin kafasında ise 2017’de Fatih Terim'in, Galatasaray’a geri dönüşünde söylediği söz kalmış.

Şarkıyı dinleyenler ve Terim’in geri dönüşüne heyecanlananlar gibi bende dün aynı heyecanı yaşadım. Çünkü, her tatil ve hatta bazı ayrılıklar bile kısa sürermiş. Soner Sarıkabadayı’nın da dediği, “Nerede kalmıştık? Tam burada kalmıştık” sözleri aklıma geldi.

Tabi bir de sevgili Mehmet Kesim’in “Hedefte hizmetler var/Boşa geçmesin yıllar/Türel başkan geliyor/Antalya’m seviniyor” sözleri...

Tabi benim yazdıklarım tamamen içimden geçen hissiyatım. Kararı verecek olan AK Parti ve Antalyalılar. Kimden yana karar verilir bilemem. Ben sadece Türel meslektaşım olduğu ve geçmişte yaptıklarını bildiğim için yazdım.

Yoksa iki hafta önce Kepez Belediye Başkanı ve adı büyükşehir için gündemde olan Hakan Tütüncü’nün, ‘Bekle bizi Antalya’m’ paylaşımı da heyecan uyandırmıştı. Tıpkı bugün bizim Emre’nin heyecanlandığı gibi.