HEYECANLANDIRAN FETİH KUTLAMASI

Antalya'nın 1. Gıyaseddin Keyhüsrev tarafından fethinin 815'inci yıl dönümü törenlerle kutlandı. Kutlamalar kapsamında fetih yürüyüşü gerçekleştirildi. Antalya Valiliği ve Kepez Belediyesi öncülüğünde düzenlenen programda yürüyüşün ardından, Karaalioğlu Parkı’nda gösteriler yapılırken Antalya’nın fethi yüzlerce kişi tarafından coşkuyla kutlandı.

İREM GÜNEYBAZ

Antalya'nın 1. Gıyaseddin Keyhüsrev tarafından fethinin 815'inci yıl dönümü, törenlerle kutlandı. Antalya Valiliği ve Kepez Belediyesi tarafından organize edilen kutlamalar, Cumhuriyet Meydanı'nda başladı. 7’den 70’e vatandaşın katılımı ile yapılan fetih yürüyüşü ile başlayan kutlamalar Karaalioğlan Parkı’nda yapılan gösterirler ile devam etti. Antalya Valisi Ersin Yazıcı ile çok sayıda kişinin katıldığı yürüyüşte yer alan mehter takımı turistlerin ilgisini gördü.

“BÜYÜK BİR TARİHE SAHİBİZ”

Fetih yürüyüşünün ardından Karaalioğlan Parkı’nda devam eden kutlamalar sonrası Antalya'nın fethinin 815'inci yıl dönümü hakkında konuşan Antalya Valisi Ersin Yazıcı, “Kutlamalarımız coşkulu bir şekilde devam ediyor. Büyük bir tarihe sahibiz. Büyük bir milletiz. Büyüklüğümüzde tarihimizden geliyor. 815 yıl önce fethedilen Antalya’mız hala Türk yurdu olarak devam ediyor. Şu anda dünyanın en çok tanınan şehirlerinden biriyiz. Bizde Antalya’yı dünyada üst klasmanlara taşımak adına elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Tüm tarihimizi de çocuklarımıza öğretmeye çalışıyoruz. Yaptığımız yürüyüşte bunlardan bir parçası” dedi.

“TÜRK ÇOCUĞU ECDADINI TANIYOR”

Antalya’nın tarihi yapısından ve kültürele değerlerinden bahseden Yazıcı, “Ecdadımız kültürel miraslarını bizlere bıraktığı medeniyet tasavvurunu da anlayarak okumalıyız. Antalya’ya baktığımızda hemen yanı başımızdaki Kaleiçi’ne baktığımızda bu kuvveti kendimizde bulacağımıza inanıyorum. Gençler bu yerlerin hepsini gezin ve ne manalar içerdiğini öğrenin. Tarihimize merak duymanız ve tarihimizden ihamla geleceğimizi inşa etmenizi istiyoruz. Büyük ve güçlü Türkiye’nin yarınları sizlere emanet. Sizler bizlerin en değerli hazinesisiniz. Gençlerimiz birer işaret fişeği gibi bu meydanı doldurdular. Buradan görüyorum ki Türk çocuğu ecdadını tanıyor” diye konuştu.

“HER FETİH BİR AÇILIŞ DEMEKTİR”

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ise Antalya’nın fethinin çok önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, “Büyük Selçuklu Sultanı Gıyaseddin Keyhüsrev’i, onun kahraman askerlerini bir kez daha rahmetle minnetle yad ediyorum. 5 Mart bin 207 tarihinin Türk tarihinde ok özel bir yeri vardır. Aziz milletimiz orta Asya’dan batıya doğru yürüyüşünde denizle ilk kez Antalya’da tanışmıştır. Ve hala bu güzel şehirde büyük Türk denizcisi Barbaros Hayrettin Paşa’nın ayak izleri canlıdır. Bu şehir milletimizin tarihi yolculuğunda çok önemlidir. Akdeniz’e bir kısrak başı gibi uzanan bu vatan hepimizindir. Bu törenler bu idraki pekiştirmek için var.  Her fetih bir açılış demektir” ifadelerini kullandı.