HEYECAN

Vakit geldi, nefesler tutuldu...

21 yıldır beklenen o gün; yarın! Belki de 55 yıl beklenen kupayı getirecek gün...

Antalyaspor ile Beşiktaş arasında oynanacak Türkiye Kupası finalinde kağıt üzerinde avantajlı olan Süper Lig şampiyonu Beşiktaş'tır, bundan şüphe yok.

Ya yüreklerde?

Şundan yüzde 100 eminim ki; Antalyaspor camiası, bu kupaya İstanbul ekibinden daha çok inandı. Bunu sadece söylemlerden görmüyoruz, bilet alamayacağını bile bile sosyal medyadan  haber kollayan, maça giremeyeceğinden emin olarak İzmir'e uçak ya da otobüs bileti alanlardan görüyoruz.

Yarın sonuç ne olur bilinmez, ancak Antalyaspor'un yüreği bu kupayı Antalya'ya getirebilecek kadar güçlü.

Sezon boyunca eleştirilen kadroya da önemli bir yer açmak lazım. Tüm sakatlık, cezalar ve koronavirüs vakalarına rağmen final öncesinde Türkiye Kupası'nın bu sezonki en başarılı takımı oldu. Final süreci başlamadan hemen önceye kadar da ilk 10 içerisinde yer alan bir ekipti. Bu kadronun yenebileceği çok şey var, kendilerini şimdiden tebrik ediyorum.

Beşiktaş bu karşılaşmaya şampiyonluk apoletiyle çıkacak. Kupa tarihi açıklandığından bu yana 18 Mayıs, kime yarar? Beşiktaş ve Antalyaspor'un şansı ne olur diye herkeste bir düşünce başladı. Galatasaray ile Beşiktaş arasında oynanacak derbi mücadelesi haftasında da bu karşılaşma yapılabilirdi. Her iki takımın da isteğiyle 18 Mayıs'a alındı. Şampiyonluk, Beşiktaş'a ekstra güç ve kafa olarak rahatlama mı verecek, yoksa tam tersi konsantrasyon sorunu mu yaşayacak, bunu yarın akşam göreceğiz.

Tabi ki buna bir de Beşiktaş'ın karşılaşmayı İzmir'de bekleyecek olmasını ve Antalyaspor'un bugün İzmir yolculuğuna çıkacağını da eklemekte fayda var.

Belki 90, belki 120, belki de penaltı atışları sonucu... Umarım yaşanan bu stres, heyecan ve alın terinin karşılığını alan Antalyaspor, tarih yapraklarına yeni bir sayfa ekler.