HER YERE BİR ALİ GEREKSİNİMİ VAR

Antalya’da bazı kurumlar var, 365 gün sesleri çıkmaz. Öyle kurumlar var ki, 365 gün onlara yetmez. Neredeyse 7/24 memleket için didinip dururlar. Neredeyse boş vakitleri yoktur.

Bunların başında da Antalya Ticaret Borsası, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası ile Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği gelir. Birinin başında Ali Çandır, diğerinin başında kısa bir süre önce rahmetli olan Ali Bahar vardı. Ötekin de ise Adlıhan Dere.

Şöyle bir baktığında üç isim de Antalya’nın bağrından çıkan isimler. İşleri güçleri içlerindeki aidiyet duyguları nedeniyle şehre bir şeyler katabilmek. Şehrin derdi ile dertlenen, sevinci ile coşan isimler.


İki Ali bir Adlıhan. Şimdiler de ATSO’nun başında Yusuf Hacısüleyman. Çok bir varlığını görmesem de Bahar’ın yaptıklarını ve yapacaklarını takip etse yeter Bu bağlamda insanın “Her yere bir Ali gerekli” diyesi geliyor.

Beni bu cümlelere sevk eden ise ATB Başkanı Ali Çandır’ın bırakın Antalya’yı Türkiye’ye kazandırdığı YÖREX. Anadolu lezzetlerinin yer aldığı Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX), 13. kez dün kapılarını ziyaretçilere açtı.


Dile kolay değil mi 13. Oysa bunun altında ne emekler yatıyor bir bilseniz. Fuarda 72 ilden ve oda ve borsalar, kalkınma ajansları, valilikler, belediyeler, kooperatifler, üretici birlikleri ve firmalardan oluşan 400’ün üzerinde katılımcı yer alıyor. Bunları bir araya getirmek öyle kolay iş değil.

Yani bu YÖREX’te ne ararsanız var. Özellikle mutfak ihtiyacını karşılamak, kışlık yiyecek almak isteyenler hafta sonu pazarı değil burayı tercih edebilir. Çünkü memleketindeki damak tadınız burada. “MEMLEKETİ ÖZLEDİM” diyenlerin ayağına getirilmiş bir hizmet.

Dün adeta ANADOLU BAYRAMININ yaşandığı törene, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Muhammed Zeki Durak, geçmiş dönem Dışişleri Bakanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Valisi Hulusi Şahin, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, ATSO Başkanı Yusuf Hacısüleyman, AESOB Başkanı Adlıhan Dere, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.

Eeee ANADOLU BAYRAMI olarak gördüğüm Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX'in açılışında Anadolu Ateşi dans grubunun renkli gösteri ise renk kattı.

YANLIŞ HESAP BAĞDAT’TAN DÖNERMİŞ!

Bu memleketin bitmek bilmeyen kronik dertlerinden biri haline gelen BAMBUS PLAJI bütün sorunların önüne geçmiş gibi görünüyor. Trafik çilesi falan hak getire. Bunu bu hale getiren ne sizler ne de ben. Bu meselenin krize dönüşmesini sağlayan, komşularını adedip üç beş partilisine şirin görünmeye çalışan Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın ta kendisidir.


Hukukçu olmasına rağmen “EL KOYUYORUZ-ÇÜKÜYORUZ” gibi ifadelerle BAMBUS’a yeşillenen Uysal, ne yaptı etti öncelikle burayı kiralayan şirketin ihalesi için YÜRÜTMEYİ DURDURMA KARARI aldırdı.

Bir yaz “EL KOYDUK” teraneleri ve yüzme şovları BAMBUS PLAJI’NI sözde halka açarak emekleri, vakitleri, paraları heba etti. Yetmezmiş gibi ihaleyi alan insanlarla didişti durdu.

Sonuçta Antalya 4. İdare Mahkemesi, Muratpaşa Belediyesi’nin daha önce plaj ihalesine alan şirkete yönelik yaptığı tahliye işlemi için yürütmeyi durdurma kararı verdi. Nedeni ise GEREKÇE!

Şimdi Muratpaşa Belediyesi’ne cevap için 30 gün süre verilmiş. Bakalım tahliyenin nedenini ve neyi gerekçe gösterecekler. Tabi bu karar çıkınca belediye açıklama yapma gereği duydu.

Bilgi ve belgelerin mahkemeye ulaşması ile verilen kararın kaldırılacağına inandıklarını kamuoyu ile paylaştılar. Sonucu birlikte göreceğiz. BAMBUS plaj olarak kimde kalacak diye.