HER ŞEYİ BU MAÇA SAKLAMIŞIZ

Son 2 maçta bizlere çok kötü bir futbol izleten Alanyaspor, ligin en yükselişte olan ekibi Beşiktaş'ı muhteşem bir oyunla yendi.

Maçın ilk yarısında rakibi de göz önüne alırsak belki de bu sezon ki en iyi oyunumuzu oynadık. Moubandje ve Efecan gibi iki önemli eksiğimize rağmen herkes inanılmaz bir efor sarfetti. Çok koşan, ileride pres yapan ve rakibin etkili isimlerine hiç boşluk vermeyen Çağdaş Hoca'nın öğrencileri de maçı kazanmasını bildi. İlk yarıda Beşiktaş'ın Ghezzal'la bulduğu pozisyon gol olsa belki maç farklı olabilirdi ama orada da kalecimiz Marafona ön plana çıktı.

Beşiktaş'ın en etkili ismi Ghezzal karşısında muhteşem bir performans gösteren Tayfur Bingöl, hücumda da çok iyi işler yaparak bana göre maçın adamı oldu. İlk yarının bir diğer notu ise Rosier'in atılmamasıydı yada atılamamasıydı. Hakem hatalarından son haftalarda çok çeken Alanyaspor ilk yarıdan yine bir hata ile karşı karşıya kaldı.

İkinci yarıda ise değişiklikler yapan Sergen Yalçın, maçı da bir nebze olsun ele geçirdi. Beşiktaş topla daha fazla oynarken, kalemizde de etkili pozisyonlar buldular. Ancak bu baskı 15 dakika sürdü. Daha sonra Alanyaspor'da da değişiklikler yaşandı ve maça yeniden denge geldi. Alanyaspor maçı dengeledikten sonra hızlı ataklarla golü bulmaya çalıştı ve böyle bir anda Bakasetas'ın golü geldi. Golde yine Tayfur'ın payı büyüktü.

Maçın son bölümleri ise oldukça heyecanlı geçerken, Babacar biraz dikkatsiz biraz da şanssızlık sonucu kırmızı kart gördü. Umarım gelecek maç Efecan döner ve o bölgede sorun yaşamayız. Yine Efkan'ın acemice hatası ile bir de penaltıdan kalemizde gol gördük ve maç bu skorla bitti.

Fenerbahçe ve Beşiktaş'ı yenilmesi Galatasaray'ın da haftayı bay geçmesi ile puan farkını arttırarak liderliği perçinledik. Tüm takımı bu güzel galibiyetten ötürü tebrik ediyorum.