HER MESLEKTEN TACİZCİ ÇIKABİLİYOR

Sevgili okurlar; ahlaksızlar, cani katiller ve sapıklar bazen hiç umulmadık yerlerden çıkabiliyor.

***

Hatırlanacağı üzere geçen yıl Akdeniz Üniversitesi öğrencisi Azra Gülendam Haytaoğlu bir kafede tanıştığı İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Murat Ayhan tarafından tecavüz edildikten sonra vahşice boğularak öldürülmüş, sonra da genç kızın cansız bedeni banyoda parçalara ayrılıp, organları ormanlık alanların muhtelif yerlerine atılmıştı. 

***

Halen genç kızın başı da dahil olmak üzere vücudunun bazı parçaları bulunabilmiş değil. Elbette mevki ve makam sahibi olan katil yakalanıp, hak ettiği cezayı aldı. Ancak verilen ceza ne kadar büyük olsa da katledilen genç kızın hayatı geri getirilemiyor. Antalya Adliyesi’nde muhabirlik yaparken zaman zaman ifade vermeye gelen bir kadınla mesajlaşırken eşine yakalanan bir savcıyı duymuştum.

***

Şimdi de bir başka savcımız gündemde. Eşi ve 2 çocuğu Ankara’da ikamet eden 60 yaşlarındaki bu savcımız, devletin verdiği koruması ile haftanın birçok gecesi Konyaaltı Gürsu Mahallesi’nde ağırlıklı olarak 20-30 yaş aralığındaki gençlerin takıldığı bir mekanın müdavimlerindenmiş.

***

Zaman zaman bu mekana gelen üniversite öğrencisi genç kızlara içki ısmarlayan bu savcımızın, geçtiğimiz yıl 16 Ağustos akşamı yine cömertliği tutmuş. Olayı bizzat bu kızlardan biri anlattı.

***

Olay, mekanın içinde olmuş. Savcı beyin önündeki masaya oturan 3 üniversiteli genç kız birer kokteyl içmişler. Saat 23’ü geçmiş. Gecenin yarısına kalmayalım diye bu genç kızlar hesap ödemek için garsonu çağırmışlar.

***

Gelen garson “hesap ödendi” demiş. Kim ödedi diye sorulduğunda arka masada oturan bir şahsı göstermişler. Geçmişte ses kayıtlarından dolayı yargılanan o şahıs adliyedeki S. D. isimli savcıymış.  Kızlardan birinin bir yakını adliyede çalıştığı için savcıyı tanımış. Ama sima olarak tanıdığı bu adamın bonkörlüğünden rahatsız da olmuş. 

***

Bugünkü fiyatıyla 300 lira civarı bir ücret. Üniversite öğrencilerine alkollü içki ısmarlayan bu savcının takıldığı yeri merak ettim. Gidip gördüm, söz konusu mekana şöyle bir baktım.

***

Binanın üst katı butik otel. Girişi ise alkollü içeceklerin satıldığı bir midyeci. Binanın bulunduğu sokakta bırakın kaldırımı, asfaltın üzerine bile masalar dizilmiş.

***

Vızır vızır araçların geçtiği sokakta kurulan bu masalara ne polis, ne de Konyaaltı Belediyesi’nin zabıta ekipleri, ne de başkası müdahale etmiyor. Üstelik bu savcımız denize nazır bir sitede tek başına ikamet ediyormuş. 

***

O binadan bir oda bir salon mobilyalı kiralık bir daire sordum. Tam 24 bin lira dediler. Nutkum tutuldu. Bir savcı maaşıyla bu harcamaları nasıl karşıladığını merak ettim açıkçası.