HER BAKAN GÖREMEZ

Çocuklarımızı küçük yaştan itibaren hem dünyevi hem de dini yönden eğitmemiz hem boynumuzun borcu hem de farzdır. Çünkü kuru dal eğilmez.

Bugün toplumun delirdiği bir dünyada yaşıyorsak bunun en önemli sebebi eğitimdir. Samuray kılıcı ile savunmasız bir kadını katletmenin başka bir açıklaması olamaz.

Derelerde sel olursa kütükleri bile götürür. Bir insan devamlı konuşuyor başkasına söz hakkı vermiyor ise ona acıyın. Çünkü o insan -çok afedersiniz- ağız ishaline yakalanmıştır. Onun dostları çevresinden dağılır, sözü dinlenmez. Ona kimse mani olamaz. Ancak ölüp çenesi bağlanmadıkça susmaz.

Lafını yerinde kullanmasını bilmeyen fazla dinleyici bulamaz. Bir insandan haya giderse yüzüne tükürsen “yağmur yağıyor Yarabbi şükür” der, utanmaz.

Bugünün nesli kalburu bile bilmiyor, ama atalarımız boşuna söylememiş “kalburda su durmaz” diye. Telefon ve tabletler sayesinde maalesef onların zihinlerinde de kalburda su durmuyor.

İbadetlerini yapmayan, manevi yönden kendini ve ruhunu beslemeyen kişinin hem evinde hem işinde bereket olmadığı gibi kalbinde de huzur olmaz. Her şeyin başı inanmakla başlıyor, sonrası ise “iyi insan” olmak. Meşhur doktor Mehmet Öz herhangi bir şeye inanmayanı tedavi edemem, neye inandığının önemi yok, bir şeye inanması lazım diyor. İnanç tedaviyi hızlandırıyor çünkü.

Eşini seven en ince maharetini gösterip, onun huzuru için fedakarlık yapıp, onun hayal dünyasını süsleyip, onu kırmaz. Namuslu bir kadına atılan iftira lekesini hiçbir silgi silemez. Her bakan göremez, her gören bakamaz. Günahkar bir nefis başkasının günahını almaz.

Evlatlar deniz gibidir, hem vazgeçilmez hem içilmez. Emel ve arzuların, ihtiyaç ve isteklerin tavanı olmaz. Korkaklar zafer anıtı dikemez. Tarih doğrudan bilinmez. Hiçbir zaman tembel kişiye takdir gelmez. Karanlıkta gölge olmaz. Aklı başında ve inançlı insan asla kadere isyan etmez. Dini olmayanın vatanı da olmaz.

KEMAL-İ EDEP

Hiçbir kimsenin Sevgili Peygamber Efendimize (sav) saygısızlık yapma hakkı yoktur. Çünkü O, alemlerin yaratılmasına sebep olmuştur. Her Müslüman da O’ndan bahsederken kemal-i edeple isminin hem başına hem de sonuna O’nun şanına yakışır ifadeler kullanması lazımdır. 

GÜNÜN SÖZÜ

Bey, halkı bilgi ile elde tutar. Bilgisi olmazsa aklı işe yaramaz (1968). Yusuf Has Hacib