HEP AYNI SENARYO

Muhalefette yapımcı aynı, senaryo aynı, yönetmen aynı, başaktör ve başaktris de aynı… Değişen sadece figüranlar. Normalinde bir film tutmayınca, yapımcı; senaristi, yönetmeni, başrol oyuncularını değiştirir.

Ne var ki; muhalefetin üst aklı olan yapımcı bu saydıklarıma daha iyisini bulamayınca figüranları değiştirerek yoluna devam etmeye çalışıyor. Ne yapsın üst akıl? Elinde; Kemal ve Meral’den başka başrol oyuncusu yok.

CHP ve İYİ Parti’den başka senarist yok. Yönetmen yok. En iyileri bunlar. Bari figüranları değiştireyim belki olur diyor. Efendim geleyim asıl konuya…

CHP’li yardımcı oyuncu; Veli Ağbaba torunuma süt bulamıyorum diyen figüran oyuncu teyzemizi CHP Genel Merkezi önünde ekranlara çıkarmıştı. Filmin kamera arkasında teyzemizin torununa süt bulamadığı için üzüntüden kendisini viskiye vurduğunu izledik.

İYİ Partili aktris Meral hanımda; “Açızzz, açlıktan ölüyoruz” diyen bir figüran ortaya çıkarmıştı. Ve yine kamera arkasında bu figüranın lüks otomobilini ve lüks restoranlarda yediği yemekleri izledik.

Son figüran ise; Aktris Meral ablamızın Hatay gezisinde ortaya çıktı. Esnafım, açım, 3 aylık bebeğim var filan diyordu.

Sonra kamera arkasından asıl esnaf olan abimiz göründü ve ‘’Bu kim kardeşim, Burası benim dükkanım, bu adamı tanımıyorum, Allah’a şükür aç filan da değilim, "Karnım doyuyor’’ dedi.  Açım diyen zevatında yine üzüntüden lüks mekanlarda bira höpürdettiğini ve CHP üyesi olduğunu öğrendik

Amma ve lakin; üst aklın yoldaş kanalları figüranın ‘’ açım, esnafım,  üç aylık bebeğime bakamıyorum’’ kısmını yayınlayıp, gerisini yayınlamadı.

ÇOK YOL KAT ETTİK

Arkadaşlar, tabii ki bir elimiz yağda bir elimiz balda değil. Zaten dünyanın hiçbir ülkesinde böyle bir hayat yok! Bazılarının gıpta ettiği ülkelerde de işsizlik var. Sokakta yaşayan, dilenerek geçinen insanlar var. Üstelik bu ülkeler yüzyıllardır ekonomisini güçlendirmekle meşgul olan ülkeler. Biz ise daha on dokuz yıldır ekonomimizi güçlendirmeye çalışıyoruz. Bu konuda da çok yol kat ettik. On dokuz yıl önce ihracatımız 30 milyar dolar iken şimdi; 18O milyar dolara ulaştık. Ve o gıpta edilen birçok ülkeyi ekonomik olarak geçtik.

SON SÖZ

T.C. devleti kurulduğundan beri en bol ve bereketli dönemimizi Erdoğan zamanında yaşadık ve yaşıyoruz. Bir emekli olarak; Çok şükür diyor,  Rabbim bu günlerimizi aratmasın diye dua ediyorum.