HEM YAĞMUR HEM GOL YAĞDI

Alanyaspor ölü ölüp dirildiği muhteşem bir maçta 3 puanı hanesine yazdırdı.

İlk yarı başladığında saha resmen havuz gibiydi. Ne top gidiyor, ne de futbolcular ayakta durabiliyordu. İlk golü atan şanslı olur bu maçta fazla gol olmaz derken, Ankaragücü birbirinin kopyası 2 gol buldu. Temsilcimizin klasik problemi olan kanat topları bu maçta da başımıza bela oldu. Sağ kanattan gelen iki top ve sol kanattan yapılan vuruşla yediğimiz kaçıncı gol unuttum artık sayısını. Taraftarlar suçu beklerimize ya da stoperlerimize bulabilir ama bence asıl sorun top kayıpları. Özellikle Davidson ve Bakasetas gibi futbolcularımızın atağa çıkarken kaybettiği toplar başımıza bela oluyor. Çok fazla pas yapan ve top çeviren takımlar bu kadar top kaybı yapmamalı.

Mesela ilk yarıda yüzde 65 topla oynayan Alanyaspor'un top kapma sayısı 0. Rakibimiz Ankaragücü ise tam 9 kapmış. İşte yenilgilerin ve yenilen gollerin nedeni bu tablodur. Bu durun değişmedikçe gol yemeye de devam edeceğiz. Kazanılan ikili mücadelelerde de Ankara ekibine göre düşük seviyede kalınca zaten maçı almak imkansızlaştı. Salih'in golü ile soyunma odasına bir nebze de umutlu girmeyi başardık. Golden sonra gelen baskıda ikinci yarı için bizleri umutlandırdı.

İkinci yarıya ise inanılmaz bir baskı ile başladık. Salih ve Bakasetas'ın muhteşem oyunu ile 10 dakika içerisinde 2 gol bularak öne geçtik. Tam işte istediğimiz oyun, işte gerçek Alanyaspor derken, duran toptan yine topu ağlarımızda gördük. Ancak bugğn inanılmaz bir mücadele örneği gösteren temsilcimiz ikinci kez öne geçerek maçı kazanmasını bildi. İlk yarı da standart seviyede top oynadığımız maçta ikinci yarı ise resmen 3 puanı söktük aldık.

İşte istediğimiz mücadele buydu. Başta Salih ve Bakasetas olmak üzere tüm takımı tebrik ediyoruz.