HEM TUR HEM İLK PEŞİNDE

Süper Lig'de 8 haftadır galibiyet yüzü göremeyen Antalyaspor, teselliyi Türkiye Kupası'nda arıyor. Son 8 takım arasına kalmak isteyen Kırmızı-Beyazlılar, bugüne kadar hiç galip gelemediği Hatayspor deplasmanında tur arayacak.

Süper Lig'de kötü günler geçiren ve düşme hattında bulunan Antalyaspor, geçen sene finale yükseldiği Türkiye Kupası'nda son 8 takım arasına kalmak için bugün sahne alacak. Hatayspor deplasmanında boy gösterecek Kırmızı-Beyazlılar, güçlü rakibini elemesi halinde adını çeyrek finale yazdıracak. Yeni Hatay Stadyumu'nda 17.30'da başlayacak mücadeleyi Mert Güzenge yönetecek.

HATAY'DA GALİBİYET YOK

Çeyrek final için sahaya çıkacak Antalyaspor'un Hatay deplasmanında şansı tutmuyor. Rakibine karşı bugüne kadar deplasmanda hiç kazanamayan Kırmızı-Beyazlılar, 8 maçta 7 kez sahadan yenilgiyle ayrılırken, sadece 1 kez eşitlik sağlayabildi. Genel rekabette de Hatayspor'un önemli bir üstünlüğü bulunuyor. 15 maçta 4 kez kazanan Antalyaspor, 9 mücadeleden yenik ayrılırken, 2 karşılaşmada da beraberlikle sahadan ayrıldı.

LİGDE MAĞLUP OLDU

İki takımın Süper Lig'deki mücadelesini kazanan taraf Hatayspor oldu. Rakibiyle deplasmanda karşı karşıya gelen Akrep, sahadan 3-1 mağlup ayrıldı. Kırmızı-Beyazlıların tek golü, devre arası transfer döneminde Danimarka'nın Kopenhag takımına transfer olan Paul Mukairu'dan geldi.

3 İSİM KADRODA OLMAYACAK

Antalyaspor'da Futbol Sorumlusu Nuri Şahin, Hatayspor karşısında 4 futbolcusundan faydalanamayacak. Sakatlıkları devam eden Ufuk Akyol ve Harun Alpsoy'un yanı sıra ağrıları sebebiyle Beşiktaş mücadelesinde yer almayan Admir Mehmedi'nin kadroda olması beklenmiyor.

 

 

Türkiye Kupası

Hakem: Mert Güzenge

Hatayspor

Teknik Direktör: Ömer Erdoğan

Munir   

Kamil Ahmet Çörekçi   

Emre Kaplan

Burak Öksüz   

Onur Ergün   

Isaac Sackey   

Lobjanidze

Traore

Boudjemaa

Diouf  

Saint-Louis 

 

Antalyaspor

Teknik Direktör: Alfons Groenendijk

Boffin

Floranus

Veysel Sarı

Naldo

Güray Vural

Poli

Fernando

Hakan Özmert

Ndao

Ghacha

Haji Wright

 

Stadyum: Yeni Hatay

Saat: 17.30

TV: Aspor