HEM SUÇLU HEM GÜÇLÜ

Bütün dünya 2 yılı aşkındır koronavirüs salgınıyla mücadele ediyor. Bu mücadelenin en ön saflarında ise sağlık çalışanları yer alıyor. Aylarca eşlerinden çocuklarından uzakta kalmak zorunda kaldılar. Vatandaşın korktuğu virüs ile aynı ortamda bulunarak çalışmak zorunda kaldılar.

***

Mesai kavramını tamamen unutup, izinlerini bile hatırlamadılar. Tek dertleri dünyayı bu salgından kurtarmaktı. Bütün dünya sağlık çalışanlarına destek olmak için çeşitli etkinlikler düzenledi. Türkiye’de vatandaşlar camlara balkonlara çıkarak alkışlarla destek verdi sağlık çalışanlarına.

***

Pandeminin en yoğun olduğu dönemleri hatırlayalım;

Sağlık çalışanları, yüzünde maske ve giydikleri kıyafetlerle saatlerce emek verdiler. Kan ter içinde kalıp seslerini bile çıkarmadılar. İnsanları virüsten kurtarmak için var güçleriyle çalıştılar. Gelin görün ki bazen istemediğimiz olaylarla karşılaşabiliyoruz.

***

Geçtiğimiz günlerde gazetemizin manşetine taşıdığımız bir haberle yine gündem olduk. Haberde bir sağlık çalışanının şoför tarafından mağdur ve rencide edilmesini konu edindik.

RENCİDE EDİLDİ

Kısaca haberi hatırlatmak istiyorum. İşte 17 Haziran Perşembe günü manşetimize taşıdığımız o haberin kısa bir özeti;

***

 “Pandemi döneminde en ön safta mücadele eden sağlık çalışanları kamuoyundan büyük takdir topladı. Antalya’da yaşanan bir olay ise görenleri hayrete düşürdü. 15 Haziran tarihinde Varsak- Türkay Kavşağı istikametine gitmekte olan VF-02 tabela numaralı otobüste çirkin bir olay yaşandı. Hemşire Fatma Tosun mesai bitiminden sonra evine gitmek için bindiği özel halk otobüsünde yaşadıkları karşısında büyük bir şok yaşadı. Kartını okutmak için göstergeye yaklaştıran Tosun, ‘yetersiz bakiye’ uyarısı alınca, internet üzerinden bakiye yüklemesi yapmak için eşini aradı.

***

Yükleme yapılmasına izin verilmeyen Tosun, şoförün üslubu ve söylemleri karşısında rencide edildi. Sağlık çalışanı Fatma Tosun, görev kartını ibraz etmesine rağmen, inatçı şoför tarafından otobüsten indirildi. Tosun’un internet üzerinden yükleme yapması üzerine otobüse almamakta direnen şoför, çareyi otobüsün kontağını kapatmakta buldu. Vatandaşların mağdur olmasına sebep olan inatçı şoför, şehir trafiğinin de uzun bir süre aksamasına sebep oldu. Çirkin muamele karşısında sitem dolu sözlerle yürekleri sızlatan Fatma Hemşire, “İşten çıktım arkadaşlar, ben hemşireyim. Evime gideceğim, çocuğuma gideceğim” diye tepki gösterdi.

İşte bu haber vicdanları sızlattı.

ŞOFÖR ŞİKAYETÇİ OLDU

Bu haberimizin ardından habere konu olan şoför soluğu karakolda aldı. Haber içerisinde kullandığımız inatçı kelimesini hakaret olarak algılayan şoför gazetemize suç duyurusunda bulundu. Öncelikle yaptığı yanlış davranışın farkına varması gereken şoför arkadaş, haklıymış gibi gazetemizi hedef gösteriyor. Bugün koronavirüs ile mücadelede başarılıysak, bunda sağlık çalışanlarını büyük bir emeği var.  Umarım bu tarz davranışlar tekrarlanmaz. İnsana saygı hayatı daha da kolaylaştıracak.