HEM ŞAŞIRTTI HEM BAŞARDI

Geçen senenin Türkiye Kupası finalisti Antalyaspor için bu sezonun en büyük hedefi olarak Türkiye Kupası gösteriliyordu. Bu anlamda Kırmızı-Beyazlıların Hatayspor karşısında daha iddialı bir kadroyla çıkmasını bekliyordum. Tarihinde Hatay deplasmanında hiç kazanamayan Antalyaspor'un rezerv takıma yakın bir kadroyla maça çıkmasından, üstüne üstlük hafta sonu cezası sebebiyle Karagümrük maçında forma giyemeyecek Ruud Boffin'in yerine kariyerinde zorluk derecesi yüksek hiçbir maça çıkmamış olan Diogo Sousa'nın tercih edilmesine anlam veremedim.

Özellikle evinde iyi oynayan Hatayspor'un, tura daha yakın olduğu ilk düdük çalmadan görülüyordu. 13. dakikada yaşanan karambolde şanslı taraf Antalyaspor olmasa belki orada maçın koptuğunu da görebilirdik.

Ancak kabul etmemiz gerekir ki Antalyaspor sahaya çıkardığı kadroya göre beklentilerin çok üzerinde bir mücadele örneği gösterdi. Hatta Hakan Özmert ile öne geçecek net bir pozisyona da girdi. Devre arasında yapılan takviyeler Antalyaspor'un kadro kalitesini yükselttiği kadar takım içi rekabeti de artıracak gibi görünüyor. Beşiktaş maçına kadar olan kısımda göremediğimiz konsantrasyonun bir kademe daha arttığına şahit olduk.

İlk yarının duraklama dakikalarında Hatayspor aleyhine çıkan kırmızı kart da her şeyi Antalyaspor'un istediği gibi kurgulanmasına zemin hazırladı. İkinci yarıya kendisine daha çok güvenerek çıkan Kırmızı-Beyazlılar, tur için önemli bir eşiği de böylece aştı.

Hatayspor'un eksik kalmasıyla birlikte daha açık bir oyun ortaya koyan Antalyaspor, özellikle Haji Wright ve Deni Milosevic ile öne geçecek pozisyonları yakalasa da faydalanamadı. Fredy ve Ndao hamleleriyle hücum etkinliğini artıran Antalyaspor, özellikle 60'tan sonra oyunu tamamen rakip yarı alana yıktı. Oyunun fişini de bu iki oyuncu çekti. Birisi attı, birisi attırdı ve Antalyaspor üst üste 3. kez son 8 takım arasına girmeyi başardı.

Şunu açıkça söylemeliyiz ki bu tur tam bir Nuri Şahin başarısı oldu. Hem yükü belli bir oyuncu grubunun üzerine yıkmadı hem de yaptığı hamlelerle turun mimarı haline geldi.

Antalyaspor bu önemli virajı alternatif kadrosuyla geçmeyi başardı. Şimdi önünde çok daha kritik bir viraj olan Karagümrük karşısına çıkacak. İdeal kadrosuyla bu maça çıkacak Antalyaspor için tur bileti büyük moral katacaktır.