Hem nalına hem mıhına

İYİ Partili Durmuş Ali Arslan, siyaset sahnesinde eşine benzerine az rastlanır skandal bir açıklamaya imza attı. Arslan'ın, seçimlerde partisinin adayı yerine Antalya'da Muhittin Böcek'i destekleyeceğini açıklaması infiale neden oldu. İYİ Parti İl Başkanı Vahdet Afşin Karacan ise “O makamı Durmuş Bey’e veren Muhittin bey değil, Meral Hanım’ın takdirleridir. Durmuş Bey yanlış yapmıştır” dedi.

İYİ Parti’de CHP ile ittifakın son bulması ile Antalya’da neredeyse her gün istifa haberleri geliyor.  İstifalarla sarsılan İYİ Parti’ye bir darbe de İYİ Parti’li Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Durmuş Ali Arslan’dan geldi. Arslan’ın CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Muhittin Böcek’le yol yürüyeceğini belirten açıklamaları gündeme bomba gibi düştü.

“O MAKAMI MUHİTTİN BEY VERMEDİ”

Arslan’ın açıklamasını değerlendiren İYİ Parti Antalya İl Başkanı Vahdet Afşin Karacan, “O makamı Durmuş Bey’e veren Muhittin Bey değil. Partimiz üzerinden Meral Hanım’ın takdirleridir. Durmuş Bey bu konuda yanlış yapmıştır. Çokta fazla bir şey söylemeyeceğim, gerekli açıklamayı da yazılı olarak yapacağız” dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek vatandaşlar tarafından 5 yıldır hizmet yapmamakla eleştirilirken, Arslan yaptığı paylaşım ile Böcek’in 5 yıldır yapmadığı hizmetleri övmesi dikkat çekti. Arslan’ın açıklamasında, “Her türlü engellemelere rağmen çok güzel hizmetlere ve eserlere imza atıldı” sözleri eleştirildi.  Vatandaşlar ve bazı sivil toplum yöneticileri, Böcek’ten randevu alamamaktan yakınırken Arslan’ın Böcek’e dizdiği övgüler arasında “elinizi uzatsanız dokunacağınız mesafededir” sözleri de gözden kaçmadı.


“KOVMADIKLARI SÜRECE İYİ PARTİ’Lİ KALACAĞIM”

Ayrıca Arslan’ın “Şahsımın Antalya’mıza hizmet etmesinde Muhittin başkanımızın yanında, Genel başkanımız sayın Meral Akşener’in ve İYİ Partimizin katkısı çoktur hatta sebebidir. Partimi seviyorum ve beni kovmadıkları sürece İYİ Parti’li Dr. Durmuş Ali Arslan olarak kalacağım. İYİ Partimizin başarılarla ebediyete kadar hizmet etmesi dileğimdir. Ancak yukarıda saydığım nedenlerden sebep ve çok şükür hain bir insan olmadığım için, bu seçimde kanımın son damlasına kadar Muhittin Böcek başkanımızın kazanması için gayret edeceğim. Partimin her kademe emektarları ve çok sevdiğim Nesrin Ünal ablamın beni anlayışla karşılayacağına inanıyorum” dedi. 

ARSLAN’IN PAYLAŞIMINA TEPKİLER

Arslan’ın yaptığı bu açıklama İYİ Parti’li çevrelerce ‘ihanet’ olarak yorumlandı. Arslan’ın paylaşımı altına sosyal medya kullanıcılarından “Oy moy yok boşa methiye düzmeye gerek yok, ASAT çalışanları hak ettikleri promosyonlari bile alamadı”  gibi tepkiler aldı. İYİ Parti Antalya İl Başkanlığı Elmalı Belediye Başkanı Halil Öztürk’ün CHP’den başkan adayı gösterilmesi sebebiyle ihraç etmişti. İYİ Parti’nin Durmuş Ali Arslan’la ilgili ne açıklama yapacağı ve nasıl tavır alacağı ayrıca bir merak ediliyor.