HEM KIZEVİ HEM DE OĞLANEVİ OLMAK!

Bizim gelenek ve göreneklerimiz çok farklı. Tarihsel bir geçmişi olsa da bazı konular günümüze kadar aksetmiştir. Ben bugün farklı bir konuyu farklı bir dille anlatacağım. Antalya’da BAZI KİŞİ VE KURULUŞLAR var. Öyle bir tutum içindeler ki insanın AKLI HAVSALASI almıyor. Acayip ÇETREFİLLİ. Sürekli RENK değiştiriyor gibi görünüyorlar ama renkleri belli.

Örneğin X firması yıllarca CHP TANDANSLI bir politika yürütüyor, zamanla o köprünün altından çok sular akıyor. Sonra bir bakmışsınız o X firma birden AK PARTİLİ oluveriyor. Ancak o X firma ‘NE YARDAN NE SERDEN’ vazgeçemiyor. Bir başka deyişle ‘HEM OĞLAN EVİNDE HEM DE KIZ EVİNDE’ cenk atıyor.

Hani eskiden düğünlerde olurmuş ya! Düğüne neşe katsın diye erkeğin ailesi tarafından tutulmuş kişiler hem oğlan evinde hem de kız evinde oynarmış. Hoş, tarihimize baktığımız zaman cenaze evlerinde parayla ağıt yakması için insanların tutulduğunu görebiliyoruz. Yani para varsa her şey mubah!

Neyse biz konumuza dönelim. Tarafı belli olmayan X firma ve onun gibiler maalesef Antalya’yı SARIP SARMALAMIŞ durumda. Buna da ÇANAK tutulmakta. Benim anlamadığım bu X firma her iki tarafta da özel toplantılarda bulunuyormuş. Yani mahrem yerlerde hep o X firma varmış. Oradakini buraya, öbür taraftakini oraya aktarma ihtimali yüksek.

Ama herkes bu önemli mevzuyu GÖRMEZDEN geliyor. Çünkü herkesin herkesle DİRSEK TEMASI var. Birbirlerinden öyle veya böyle faydalanıyorlar. Hem OĞLAN EVİNDELER hem de KIZ EVİNDELER. Yakalanırlarsa, “BİZ KIZ EVİNDEN GELDİK” diye yırtmaya çalışıyorlar. Hani onları kimse tanımıyor ya!

Elbet bu DEĞİRMENİN SUYU kesilecek, o köprünün altından AKAN SU ÇAĞLAMAYACAK. X kuşağı ile Y kuşağının gerçek rengi belli olacak. Sonuçta elbet bir gün KIZ EVİ de OĞLAN EVİ net ortaya belirginleşecek.

GERÇEK MİRASÇILAR

Çocuklar ve çocuklarımız. Hepimizin her konudaki gerçek mirasçıları. Bu sadece aile içindeki miras değil, tüm ülkemizin gerçek mirasçıları çocuklarımız. Bu nedenle Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ‘KÜLTÜREL MİRAS KORUYUCULARI PROJESİ’ başlatıldı. Antalya’mızda pilot il seçildi. Çünkü her yeri tarihle dopdolu bir şehir.

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI MEHMET NURİ ERSOY'un katıldığı törenle kültürel mirasın korunarak, gelecek nesillere aktarılmasını hedefleyen bu proje başlatıldı. Aksu’daki Banu-Ufuk Cömertoğlu İlkokulunda proje kapsamında öğrencilerle rozet ve kimlik kartı verildi. Geleceğimiz çocuklarımız kültür varlıklarını sahiplenip koruyacak.

Bakan Ersoy, mirasın ancak küçük yaştaki eğitimle korunabileceğini söyledi. Ersoy, “41 okulda, 2 bin öğrenciye ulaştık. Yıl sonuna kadar hedefimiz 10 bin öğrenciye ulaşmak” dedi. Bu arada Antalya, Side, Perge, Syedra, Myra gibi antik kentlerin yakınındaki okullara öncelik verilmesi anlamlı. Çünkü bu bölgedeki bir çok tarihi mirasa sahip çıkamamışız geçmişte.

Şimdi bu okullarda uzmanlar tarafından mirasçılara eğitimler verilecek. Eğitime katılan çocuklar müzeleri gezip inceleyecekler. Amaç hazinelerin kaçırılmasının önüne geçmek. Umarım genç çınarlar tarihi mirasımıza sahip çıkarlar ve ülke olarak orada burada müzayedeye çıkartılan eserlerimizin iadesi için uğraşmayız.

İVANALI SEÇİM HAMLESİ

Bu oda ve borsa seçimleri hayli heyecanlı ve renkli geçiyor. Hayatımızda görmediğimiz ataklara sahne oluyor. Herkes bir yol bulup seçimi kazanmanın yoluna bakıyor. Bir başka deyişle KOLTUK için her yol mubah sayılıyor. Bunun en son örneğini Alanya Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde yaşandı. İlk kez magazin dünyası seçime müdahil oldu.

ALTSO’nun Başkan Adaylarından Bilal Gömeç. Meclis Üyesi ve bir çok kurumda da etkin görevleri var. Yanlış bilmiyorsam bir mobilya şirketinin de sahibi. Alanyaspor’un da As Başkanı olan Gömeç, bu nedenle seçim çalışmalarındaki ziyaretlerinde Turuncu-Yeşil forma hediye ediyor. Maksat ‘SPOR OLSUN’ diye değil şirin görünmek için.

Şuana kadar kaç forma dağıttı, bunlar tescilli forma mı bilmiyorum. Ancak ALTSO seçimle ilgili ilgisiz herkese o formalardan veriyor, bir de fotoğraf çektirip sosyal medyada paylaşıyor. Gömeç en son tatil için Alanya’ya gelen İvana Sert ile tanışıp ona da formu hediye etmiş. Yani, “Bakın ben her alanda varım” mesajı vermiş destekçilerine.

Hatta, “Moda ve markalaşma üzerine güzel bir sohbet gerçekleştirdik” demiş. İvana Sert’in desteğini alan Gömeç seçimi kazanır mı kazanmaz mı bilemem ama magazin dünyasında baya sükse yaptığını söyleyebilirim.