HEM HAYALİMİZ VAR, HEM DE ÇOK İŞİMİZ…

Bugün Antalyaspor için tarihi bir gün. 55 yıllık kulüp tarihinde 21 yıl aradan sonra ikinci kez Türkiye Kupası’nda final maçını oynayacak. İzmir Gürsel Aksel Stadı'nda dünün Süper Lig Şampiyonu Beşiktaş ile Ziraat Türkiye Kupası finalinde karşılaşacak.

Anadolu takımları için böyle fırsatlar çok sık gelmiyor. Hele hele sürprizler çok nadir. Tıpkı 3 yıl önce Konyaspor’un kupayı müzesine götürdüğü gibi. Bu yıl futboldan çok hayatın gerçeği haline gelen koronavirüs belası dengelerimizi bozdu. Hem yaşamımızı hem de ANTALYASPOR ve diğer takımlar bu mikrop yüzünden çok etkilendi, tatsız tuzsuz bir lig yaşadık.

ZORU BAŞARAN TAKIM

Elindeki kısıtlı dar kadrosu olan Antalyaspor, Ziraat Türkiye Kupası 2020-2021 sezonunda kupaya 4’üncü turdan katıldı. Antalya Stadı’nda oynanan karşılaşmayı 2-0 kazanan kırmızı beyazlılar Pendikspor’u kupanın dışında bıraktı. 5’inci turda 1. Lig ekibi Boluspor ile eşleşen Antalyaspor, mücadeleyi 1-0 kazandı ve adını son 16 takım arasına yazdırdı.

Bu turda Bursaspor ile eşleşen Akrep, rakibini deplasmanda 3-0 mağlup eder çeyrek finale yükseldi. Antalyaspor, bu turda da deplasmanda Sivasspor’u 1-0 mağlup edip yarı finale yükseldi. Alanyaspor ile oynanan yarı final karşılaşmasını 2-0 kazanan Antalyaspor tarihinde ikinci kez finale adını yazdırdı. Akrepler, oynadığı 5 Türkiye Kupası karşılaşmasında 9 gol atıp kalesinde gol görmedi.

Tüm zorluklara rağmen adını finale yazdıran kırmızı beyazlılar turizmin amiral gemisi kentin umudu olurken, hem Antalyalının hem de Antalyasporluların çıtasını yükselten bir başarıya imza attı. Bu başarıyı bugün İzmir’de taçlandırmak istiyor TOROSLAR’IN AKREPLERİ. Çünkü bu saatten sonra rakip hiç ama hiç önemli değil.

Bana göre sürprizler böyle sıkıntılı günlerde gelir. Bekleyip göreceğiz. Mevla görelim neyler. Neylerse güzel eyler. Yeter ki sizler şehrinizin takımına güvenin, içimizdeki İrlandalı olmayın yeter!

ÇOK İŞİMİZ VAR ÇOK

Cumartesi günü lig şampiyonu BJK oldu, yani kupadaki rakibimiz moral buldu. Bununla da cephemiz o kadar genişledi ki sormayın gitsin. İçimizdeki İrlandalılardan tutunda bu kentin ekmeğini yiyip rakibin kılıcını sallayan şövalyelere kadar yurdun dört bir yanından rakibimiz çekirge sürüsü gibi çoğaldı. İnce hesaplara girdiler.

Tıpkı Sivaspor’un yaptığı gibi. Avrupa hayali kuran Sivas, tarafsız olması gereken noktada kupa maçında BJK’ye başarı dilemesi! Utanmasalar ‘KUPAYI ALIN MASRAFLAR YAN MASADAN’ diyecekler. Antalyaspor lig başlarken stada bir pankart asmıştı ya ‘YENMEMİZ GEREKEN ÇOK ŞEY VAR’ diye. Başkan Mustafa Yılmaz’ın hatırlattığı bu slogan bugün ‘CUK’ diye oturuyor.

Hakikaten bu söz yaşananlar karşısında ‘CUK’ oldu. Yeneceğiz, hem de hepinizi yeneceğiz. Bekleyin ve görün. Antalyaspor geçmişten günümüze kadar dik duruşların kupadan daha önemli olduğunu bilen bir camiadır ve bunu bugünde herkese gösterecek ve bu dersi de verecek güce sahiptir.

Ligin ikinci yarısı göreve gelen ve kimilerine göre ateşten gömlek, banana göre de kefenini giyip gelen Başkan Mustafa Yılmaz’ın dediği gibi “Siz kendinize güvenin. Hep beraber tarih yazalım. İzmir'den Antalya'ya kupamızla birlikte dönelim.”

Neden olmasın öyle değil mi?

VAR BİR HAYALİMİZ

Evet gerçek sözde değil özde Antalyasporluların ‘VAR BİR HAYALİ’ bugün. Antalyaspor Basın Sözcüsü Aziz Çetin’in de söylediği gibi biz bu kupayı dün istiyorduk ama bugün daha da çok istiyoruz. Çünkü ligin ikinci yarısının ortalarından beri hep Avrupa'ya gitmeyi hayal ettik. Planlarımızı hep bunun üzerine yaptık. Zaman zaman bu hayal uğrunda üzdük ve üzüldük. Hatta birçoğu acımasız eleştiriler yapıp yönetimdekilerin kalplerini kırdı, şevklerini kıramadı.

Başkan Yılmaz ve ekibi “KAN KUSUP KIZILCIK ŞERBETİ İÇTİK” deyip sustu. Nedeni ise “VAR BİR HAYALİMİZ” cümlesini kurdular. Bir de “Kaybettiklerimize sözümüz var” dediler. Bugün lig şampiyonu Beşiktaş ile oynayacağımız finali de kazanarak kupayı almak istiyoruz. Hem de süper kupada karşılaşmak istiyoruz.

Bunun içinde önce Antalyasporlu futbolcular, teknik ekip, yönetim, Antalyalılar, maçta tribünde yer alacak taraftarların inanması gerekli. Bu sinerji olduktan sonra rakibin hiç önemi yok. Lig onlarınsa kupa bizim olacak.

Lafın kısası “O KUPA BURAYA GELECEK.”

Olmazsa da “CANINIZ SAĞ OLSUN, SENEYE” diyecek kadar dik duruşlu mert bir kentin mert insanlarıyız o kadar.