HEM GEZİ HEM EĞİTİM

Akdeniz Üniversitesi Arkeoloji Topluluğu’nun düzenlediği arkeoloji eğitim turunun bu haftaki ayağı Trebenna, Kitanaura Antik Kentleri ile Ares Kutsal Alanı oldu.

Akdeniz Üniversitesi Arkeoloji Topluluğu tarafından düzenlenen arkeoloji eğitim ve tanıtım turunun bu haftaki ayağı Trebenna Antik Kenti, Kitanaura Antik Kenti ve Ares Kutsal Alanı oldu. Topluluk tarafından organize edilen eğitim turu iki haftada bir düzenlenip her seferinde ise farklı belediyeler tarafından destekleniyor. Bu haftaki eğitim turuna destek Konyaaltı Belediyesi’nden geldi. Eğitim turuna öğrencilere Arkeoloji Bölümü’nden Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsa Kızgut ile Bölümün Araştırma Görevlisi Aykan Akçay, Betül Gürel eşlik etti.

DOLU DOLU PROGRAM

Bu haftaki turun ilk ayağı Trebenna Antik Kenti oldu. Kent, Antalya’nın 32 km batısında kalan Sivridağ’ın kuzey eteğinde kalıyor. Turun ikinci ayağı ise Kumluca’nın Saraycık mevkisinde yer alan Kitanaura Antik Kenti oldu. Kent ile ilgili ilk çalışmalar 1842 yılında Spratt ve Forbes tarafında yapıldı. Lahit ve kaya mezarlarına dikkat çeken Araştırma Görevlisi Betül Gürel, öğrencilere lahit mezarlar hakkında önemli bilgiler aktardı.

“ARES’İN İLK TAPINMA ALANI”

Eğitim turunun son ayağı ise Ares Kutsal Alanı oldu. Yapılan yüzey çalışmalarıyla keşfedilen kutsal alan ile ilgili bilgileri Araştırma Görevlisi Aykan Akçay, öğrencilerle paylaştı. Akçay, mitolojide savaş tanrısı olan ve pek sevilmeyen Ares’e ait tapınma alanı ile karşılaştıklarını aktardı.

HABER MERKEZİ