HEM 'ATARLI' HEM GİDERLİ

Gazipaşa Belediye Meclisi’nin kasım ayı toplantısında konuşan Başkan Mehmet Ali Yılmaz, emlak borcunu ödemeyen vatandaşların araçları üzerine koydurduğu yakalama kararıyla ilgili açıklama yaptı. Yılmaz, “Biz doğru bildiğimizi yaparız. Kimseden onay almamı gerektirecek bir durum yoktur” dedi.

Gazipaşa Belediye Meclisi’nin kasım ayı toplantısı, Başkan Mehmet Ali Yılmaz başkanlığında gerçekleştirildi. Belediye Kültür Merkezi’nde başlayan toplantıya CHP’li Zafer Tan, Cumhur Uğur, İYİ Partili Mehmet Yılmaz ve MHP’li Hasan Can mazeret bildirerek katılmadı. Meclis toplantısına, Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz tarafından emlak borcunu ödemeyen vatandaşların araçları üzerine koyulan yakalama kararıyla ilgili tartışmalar damga vurdu.

“PARANIN HEPSİ TAHSİL EDİLECEK”

Yakalama kararıyla ilgili ilk kez konuşan Başkan Yılmaz, usulüne uygun tebligat yapıldığını savunarak, “Biz önce uyarımızı yaptık, yapmadıysak haklısınız. 150 tane esnafa borcumuzu verdik, araç aldık, nerden aldık bunları. 4 milyon para topladık bu şekilde. 7-8 yıldır belediyeye uğramayan kişiler gelip ödemek zorunda kaldı. Belediye Başkanının ben geldiğimde arabasının üzerinde yakalama kararı vardı. Kamu hizmeti veren bir belediye başkanının aracının üzerine yakalama kararı koymak olmaz diyor mu vatandaş. Vatandaş da aynı şekilde alacağını tahsile uğraşıyor. Biz de uğraşacağız. Bu paranın hepsi tahsil edilecek, bu bizim görevimiz. Biz bu görevi yapacağız” diye konuştu.

“ONAY ALACAK BİR DURUM YOK”

Alacakları tahsil ettikten sonra, borçları ödeyeceklerini dile getiren Başkan Yılmaz, “Yatırımlarımızı yapacağız, kamuya bu paraları kazandıracağız. Usulüne uygun tebligatımızı yapıyoruz. Ondan sonra da yasal yollarımızı aramaya başlıyoruz. Bundan sonra da başvurmaya devam edeceğiz. Bu benim görevimdir Belediye Başkanı olarak. Bunun için siyasi partiden ya da bir yerden onay almamı gerektirecek bir durum da yoktur. Biz doğru bildiğimizi yaparız. Bizi Belediye Başkanlığına taşıyan partililerimizden de mutlaka onay alacağız diye bir şey yok. O zaman bütün işlemlerde onu yapman lazım ki, o zaman beni niye seçtiniz?  Bunu sorgularım. Parti bizi seçmiş ki, bizim adımıza sen karar ver. Yanlış yaparsak, partililerimizde sizler de uyaracaksınız. Burada ben yanlış görmüyorum” şeklinde konuştu.