HELİKOPTER ALGISI ÇÖKTÜ

Orman Genel Müdürlüğü tarafından, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'ın, "Yangın helikopteri kiralayabilmek için Tarım ve Orman Bakanlığından izin istedik, izin bekliyoruz" ifadelerine izin isteme gerekliliğinin söz konusu olmadığı yanıtı verildi.

CHP'li Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, kent genelindeki orman yangınlarına müdahale etmek için helikopter kiralama anlaşması imzaladıklarını fakat Tarım ve Orman Bakanlığından 'izin' beklediklerini öne sürmüştü.

OGM: İZİNE GEREK YOK

Konuya ilişkin Orman Genel Müdürlüğünden (OGM) yapılan açıklamada, "Muratpaşa Belediyesi Adalya Vakfı’nın helikopter kiralama taleplerine ilişkin olarak, ilgili devlet kurumlarından izin gerekliliği söz konusu değildir. Kiralama talepleri kendi inisiyatiflerinde olup, kiralanması halinde Yangın Yönetim Merkezi’ne bilgi verilmesi gerekmektedir” denildi.

UYSAL’DAN GERİ VİTES

Açıklamanın ardından, yangın helikopterlerinin hava sahasında ne zaman boy göstereceği merakla beklenirken, belediyeden bir açıklama daha geldi. Yapılan açıklamada, “Genel kamu yönetiminin dayanışmaya kapalı tutumu karşısında, ödenecek on binlerce Euro’ya rağmen hangarda bekleyecek bir helikopterin neden olabileceği kamu zararı da göz önünde bulundurularak, bu girişimden üzülerek bildiririz ki, vazgeçilmiştir” ifadelerine yer verildi.