HEDİYE 1 PUAN

Sezon başında koyulan büyük hedeflerin uzağında kalan ve son 4 maçından puan çıkaramayan Antalyaspor, derbi izleri taşıyan karşılaşmada Konyaspor’u ağırladı. Karşılaşma öncesinde Antalyaspor için işler ne kadar kötü gidiyorsa Konyaspor için ise tam tersi iyi bir çizgi yakalanmıştı.

Antalyaspor için kaderi belirleyebilecek bir karşılaşma olan Konyaspor mücadelesi öncesi Nuri Şahin de haftalardır beklenen keskin hamleleri yaptı. Son kaybedilen Adana Demirspor maçının ilk 11’inden tam 6 değişikliğe imza atan Şahin, en dikkat çekici hamleyi savunmada yaptı. Stoper ikilisini değiştiren Nuri Şahin, kalede de Boffin yerine ilk kez Alperen Uysal’ı sahaya sürdü. Kırmızı-Beyazlıların sosyal medya hesabından Boffin ile ilgili sakatlık açıklaması olsa da bugüne kadar maç öncesi ilk kez yapılan böyle bir duyurunun, Belçikalı kalecinin cezalı olması dışında 2 yıl sonra kadroda olmadığı döneme denk gelmesi işin açıkçası kafamı karıştırdı. ‘Acaba gerçekten sakat mı?’ diye sormadan edemedim.

Hem kötü gidişata bir tepki hem de formayı kapan oyuncuların kendisini gösterebilmesi açısından hırslı bir takımı sahada görmeyi beklerken, ilk yarıda uykumuz geldi. Konyaspor’un Soner ile yakaladığı fırsat dışında iki takımın da baygın bir oyun ortaya koyması, tam bir hayal kırıklığı oldu.

İkinci yarıda da benzer bir görüntü ortaya çıkarken, Antalyaspor’un imdadına son dönemlerde bazı Anadolu kulüplerinin vazgeçilmezi olan ve başlarına büyük dert açan geriden pasla çıkma inadı yetişti. Konyaspor’un üst üste yaptığı denemelerin 3’üncüsünde topu ağlara gönderen Fernando, inatçılığın faturasını kesti.

Bu golün ardından kötü olan Konyaspor, savunma kontrolünü de ikinci plana atarken, Haji Wright, Ghacha ve Luiz Adriano ile rakip kalede etkili olmaya başladı.

Ancak öne geçilen maçlarda ortaya koyulan Nuri Şahin klasiği bu kez erken hayata geçirildi. 71’de Sinan Gümüş’ün yerine Veysel Sarı’nın girmesiyle savunmayı 5’leyen Antalyaspor, rakip takımın üzerine gitme konusunda güç kaybı yaşadı.

81’inci dakikada da tam bir kırılma anı yaşandı. Calvo’nun kafa vuruşu, Alperen’in bakışları arasında üst direkten dönerken, belki de Antalyaspor’un kaderi o direkle olumlu şekillenmeye başladı.

Ta ki Alperen Uysal ve Luyindama ikilisinin el birliğiyle yaptığı hataya kadar…

Duraklama dakikalarında Alperen Uysal’ın çok rahat şekilde topu alabileceği pozisyonda Luyindama’nın da katkısıyla topu kaçırması ve Calvo’ya golün hediye edilmesi, Antalyaspor’un kaderini olumsuz şekilde etkiledi.

Nuri Şahin, şans bulamayan isimlere bu karşılaşmada ciddi şans tanıdı ama “Kadromuzda fazlamız var” anlayışının ne kadar yanlış olduğunu bir kez daha gördük.

Yenilgi, psikolojik olarak Antalyaspor’u çok daha farklı bir noktaya taşıyabilirdi. Henüz enseyi karartmaya gerek yok, ancak derbide ortaya koyulacak performans artık bir şeyleri şekillendirmeye başlayacaktır.