HEDİYE

15 eksikle gidilen Beşiktaş maçından 1 puan çıkararak mucizevi bir başarıyı elde eden Antalyaspor’da Nuri Şahin, Kasımpaşa karşısına devre arası yapılan 8 takviye ile birlikte sakatlığını atlatan Haji Wright kozunu kullanamabilme gücüyle çıktı. 

Devre arası yapılan transferleri değerlendirme noktasında fazla hamle yapmayan Nuri Şahin, sadece Helton Leite, Erdal Rakip ile Bertuğ Yıldırım isimlerini 11’e taşıdı. 

Tabii burada ‘Kendine kulüp bul’ denen Admir Mehmedi’nin de sürekli olarak ilk 11’de yer alıyor olması da dikkat çekici bir detay. 

Burada Nuri Şahin’in vermek istediği bir mesaj mı var, merak etmiyor değilim.

 16'da ilk maçında çok iyi bir açılışa imza atacak müthiş bir pozisyona giren Bertuğ, topu kaleciye isabet ettirdi. Ancak sahada kaldığı süre boyunca hırsı ve mücadelesiyle göz doldurdu.

Bertuğ'un ortaya koyduğu oyunun tam tersi ise savunmada yaşandı. Veysel Sarı ve Ömer Toprak ikilisinin sakar görüntüsü, savunmanın en büyük handikabı oldu. Birbirinden daha tecrübeli olan ikilinin hem de defalarca beraber oynamasına karşın böyle bir oyunu ortaya koymaları Kırmızı-Beyazlılar adına gecenin en büyük hayal kırıklıklarından birisi oldu. Nuri Şahin de 81 dakika süre verdiği Ömer Toprak’ın yerine yeni transfer Emrecan Uzunhan’ı sahaya sürdü. Hatırlatmakta fayda var; sezon başında yüksek maaş talebi nedeniyle sözleşmesi yenilenmeyen Naldo’nun bölgesi için tam 4 futbolcu transfer eden Antalyaspor’dan bahsediyoruz.

Savunma anlamında çok kötü bir oyun ortaya koyan Antalyaspor’da Beşiktaş maçının kahramanı Ataberk Dadakdeniz’in yerine oynayan Helton Leite’nin de inanılmaz bir hata yaparak 3’üncü golü hediye etmesiyle umutlar tamamen yerle bir oldu.

İşin özüne bakıldığında…

Oyunun hakimi gibi görünen, ancak hiçbir şey ortaya koyamayan Antalyaspor, deyim yerideyse 6 puanlık bir maçı rakibine hediye etti. Daha net ve kısa bir ifade ile anlatmak mümkün değil.