HEDEF YARI FİNAL

Son iki yılda bir yarı final bir de final oynadığı Türkiye Kupası'nda bu kez şampiyonluğu hedefleyen Alanyaspor, son 4 takım arasına kalmak için Gaziantep FK'yi ağırlayacak. 20.30'da başlayacak mücadeleyi kazanan taraf, adını yarı finale yazdıracak.

Bu sezonki en büyük hedefi olarak Türkiye Kupası'nı belirleyen Alanyaspor, bugün çeyrek final mücadelesinde Gaziantep FK'yi ağırlayacak. Tek maç eleme usulüne göre oynanacak turda kazanan takım adını yarı finale yazdıracak. Bahçeşehir Okulları Stadyumu'nda 20.30'da başlayacak mücadeleyi Zorbay Küçük yönetecek.

3 TAKIMI SAF DIŞI BIRAKTI

Alanyaspor, Türkiye Kupası macerasına 4. turda başlarken, Osmaniye FK, Mardin 1969 Spor ve Adana Demirspor'u Gaziantep FK'nin rakibi oldu. Gaziantep ekibi ise bu tura gelene kadar Sakaryaspor, Bursaspor ve Kasımpaşa'yı kupanın dışına itti.

ALANYASPOR ÜSTÜN

İlk kez Türkiye Kupası'nda bir birine rakip olacak iki takımın genel rekabetinde Alanyaspor'un üstünlüğü göze çarpıyor. Bugüne kadar 12 kez karşı karşıya gelen takımlardan Alanyaspor 7 kez kazanırken, Gaziantep FK ise 3 kez güldü. Alanya'daki maçlarda da Turuncu-Yeşillilerin galibiyetlerde 5-1 üstünlüğü bulunuyor.

OLASI RAKİBİ BELLİ

Kazanan takımın yarı finale çıkacağı eşleşmede olası rakipler de belli. Alanyaspor yarı final görmesi halinde Karagümrük'ü eleyen Sivasspor ile final için sahaya çıkacak.

 

 

Türkiye Kupası

Hakem: Zorbay Küçük

Alanyaspor

Teknik Direktör: Felipe Sanchez

Marafona   

Juanfran

Milunovic  

Awaziem

Borja   

Leroy Fer  

Umut Güneş   

Efecan Karaca

Novais

Oğuz Aydın

Wilson Eduardo  

 

Gaziantep FK

Teknik Direktör: Erol Bulut

Günay Güvenç   

Djilobodji   

Tosca

Ertuğrul Ersoy   

Oğuz Ceylan   

Mendyl   

Furkan Soyalp

Recep Niyaz   

Vetrih

Muhammet Demir

Figueiredo

 

Stadyum: Bahçeşehir Okulları

Saat: 20.30

TV: Aspor