Hedef Piric

Helton Leite ile yollarını ayıran Antalyaspor, yönünü Güney Kıbrıs’a çevirdi. Kırmızı-Beyazlılar, bir dönem Göztepe forması da giyen ve son olarak AEK Larnaca’nın kalesini koruyan Kenan Piric için devreye girdi.

Helton Leite’nin sözleşmesini uzatmamasının ardından kaleci arayışlarına başlayan Antalyaspor, Günay Güvenç için Galatasaray’ın kapısını çalarken, alternatif isimler için de çalışmalarını sürdürdü. Günay Güvenç hamlesinin ardından yönünü Güney Kıbrıs’a çeviren Kırmızı-Beyazlılar, Boşnak kaleci Kenan Piric ile resmi temaslarını yaptı.

RESMİ TEKLİFİ SUNDU

2021-2022 sezonunun ikinci devresinde Göztepe formasını da giyen 29 yaşındaki eldivene resmi teklifini sunan Kırmızı-Beyazlılar, resmi teklifini iletti. Tarafların maaş konusunda görüşmelerinin sürdüğü ve anlaşma olasılığının yüksek olduğu da gelen haberler arasında yerini aldı. 

SERBEST KALDI

2021-2022 sezonunun sonunda Göztepe’den AEK Larnaca’ya transfer olan Boşnak eldiven, son iki sezonu Güney Kıbrıs ekibinde geçirdi. Sözleşmesini 31 Mayıs itibariyle tamamlayan başarılı kaleci, takımdan ayrılarak bonservisini eline aldı. 

GEÇEN SEZON 41 MAÇA ÇIKTI

Futbol kariyerine 2012 yılında Bona Hersek ekibi OFK Gradina’da başlayan Piric, sonrasında KAA  Gent U21, Sloboda Tuzla, Zrinjski Mostar, Maribor, Atromitos, Göztepe ve AEK Larnaca formalarını terletti. Geçen sezon Güney Kıbrıs temsilcisiyle toplam 41 maça çıkan Piric, kalesinde 38 gol görürken, 19 maçta ise rakiplerine geçit vermedi. 

KÜME DÜŞTÜ, AYRILDI

2021-2022 sezonunun ikinci devresinde Göztepe’nin kalesini koruyan Piric, İzmir ekibinin küme düşmesiyle Türkiye’den ayrıldı. Yarım sezon Sarı-Kırmızılı formayı terleten Piric, sadece 4 maça çıkarken, kalesinde 14 gol gördü. 

MİLLİ FORMAYI GİYİYOR

2018 yılından bu yana Bosna Hersek Milli Takım formasını da giyen 29 yaşındaki kaleci, 8 kez ülkesi adına görev yaptı. Son maçına 9 Haziran’da İtalya ile oynanan hazırlık maçına çıkan Piric, 1-0 kaybedilen karşılaşmada 90 dakika sahada kaldı. 


Güçlü rakipler var

Kırmızı-Beyazlıların görüşme halinde olduğu Piric’in adı dikkat çekecek kulüpler de anılıyor. İngiliz medyasında yer alan haberlere göre deneyimli eldiveni Premier Lig’in yeni ekiplerinden Southampton, geçen sezon Premier Lig’e veda eden Sheffield United ve İskoç devi Celtic de takip ediyor.