HEDEF BÜYÜK DESTEK KÜÇÜK

Antalya'da kadın futbolunun mimarları arasında yer alan Hüseyin Türk, yıllardır verdiği emeği Lider Gazete'ye anlattı. Şehirden fazla destek alamadıklarını ifade eden Türk'ün en büyük beklentisi ise verilsen sözlerin tutulması

Antalya'da kadın futbolu denince kardeşi Süleyman Türk ile birlikte ilk akla gelen isim olan Hüseyin Türk, Lider Gazete'nin bu haftaki konuğu oldu. 1207 Kadın Futbol Takımı'nın Genel Direktörü Hüseyin Türk, yıllardır kadın futboluna verdikleri emeği anlattı.Kadın futboluna başlama serüvenlerinden bahseden Hüseyin Türk, Sedat Peker'in Antalyaspor Kulübü Başkanı olmasıyla birlikte şehirdeki kadın futboluna destek verdiğini ifade ederek, "Biz de o yıllarda Döşemealtı'nda bir lisede kadın futbol takımı kurmuş, başarıya ulaşmıştık. Ailelerden gelen yoğun istek ve bölgeden gelen talep üzerine Antalya’nın en eski kulüplerinden o dönemlerde kapatılmış Kırkgözspor’u faaliyete geçirme kararı aldık. 2012 yılı itibariyle Antalya’nın iki tarihi kulübü olan Antalyaspor ile Kırkgözspor’u kadın futboluyla birleştirme kararı aldık. Böylelikle ortaya 1207 Antalyaspor kulübü çıktı" dedi.

* YENİ KULÜPLERE DESTEK

Antalya'da kadın futbolunda yeni kulüplerin oluşturulmasının kendilerine de güç vereceğini ifade eden deneyimli antenör, "Futbolu geniş bir alanda kızlarımızın oynuyor olması, bizlere olan ilgiyi her bakımdan artırır. Şahsen yeni kurulacak tüm takımlara kulüp olarak her türlü desteği vermeye hazırız" ifadelerine yer verdi.

ALT YAPIDA BÜYÜK BAŞARILAR

A takımın yanı sıra altyapılarda da önemli başarılara imza attıklarını ifade eden Türk, "Bugüne kadar ülkemizde gerçekleşen tüm alt yaş kategorilerinde mutlaka Türkiye Şampiyonalarında bir derece elde etmişizdir. Bunun adı yada ya şampiyonluk ya ikincilik, üçüncülük, en kötüsü de dördüncülüktür. Bu bizim altyaş gruplarına bakışımızın bir sonucudur. Şu an Türkiye 1.ligindeyiz" sözlerine yer verdi.

* "KADIN FUTBOLU DAHA ZOR"

Kadın futbolunun, erkek futboluna göre daha zor olduğunu savunan Türk, "Erkek futbolunda alternatifleriniz ve yapılması gerekenler bellidir. Ama kadın futbolunda her detay sizin için apayrı önemlere sahiptir. Bundan dolayıdır ki kadın futbolunda başarısı olanlar erkek futbolunda daha başarılı olurlar. Bu farklılık boyutunda biz okul kulüp aile birlikteliğini daha güçlü hale getirip, kızlarımız için hep birlikte onlara bir gelecek inşa etme gayesiyle çalıştık ve bunu başarmaya da devam ediyoruz" diye konuştu.

DÜNYA ÇAPINDA YILDIZLAR GELİYOR

Dünya çapında kardeş kulüplerinin bulunduğuna dikkat çeken 1207 Kadın Futbol Takımı Genel Direktörü Hüseyin Türk, "Lady Andrade, kadın futbolunda dişi Ronaldinho diye tüm dünya bilir. Biz, bu ve bunun gibi oyuncuları rahatlıkla getirebilme kabiliyetine sahibiz. Sürpriz isimler, bizim için çok sürpriz isimler değil. En son takım hocalığı için Hırvatistan’dan Thiana Nemcic ile anlaşmıştık ama pandemi süreci bizi beklemeye soktu" dedi.

"SÖZLER TUTULMUYOR"

Destek konusunda verilen sözlerin pek çoğunun tutulmadığını ifade eden Hüseyin Türk, "Bize hala randevu vermeyenler var. Sürekli geçiştirme anlayışı üretkenliği yapanlar var. Onlarca kızımızı milli takımlara gönderiyoruz. Ayrıca onların ekonomik durumlarına da katkı veriyoruz. Bizim kimseden bir talebimiz yok sadece ihtiyaçlarımız konusunda takımımızın yanında gönüllerini koysunlar yeter" ifadelerini kullandı.

"ŞAMPİYONLUK KOLAY"

Güçlü bir bütçenin olması halinde şampiyonluk yaşamanın zor olmadığını ifade eden Hüseyin Türk, "Kendi tesisleri olan bir ve güçlü altyapısı ile Avrupa Şampiyonluğu hedefi olan bir takım yaratmak istiyoruz. Benim için şampiyon olmak, işin en kolay tarafı. Güçlü bir bütçeniz olursa, ülkemizden altı oyuncu, beş de üst düzey yabancı oyuncu transferi  ile rahatlıkla şampiyon olabilirsiniz. Kadın liglerinde 90 dan fazla takım var, onlardan bizi farklı kılan en önemli özelliğimiz her yıl ilimize farklı ülkerden gelen 50 den fazla uluslar arası dostluk maçı oynamamızdır" sözlerini kullandı.

* "CİDDİYET YOK"

Liglerin henüz başlamamış olmasını eleştiren Türk, "Sağlığın ön planda olduğu bir dönemde TFF’nin kadın futbolunu oynatma konusunda ciddiyetini göremiyorum. Bana kalırsa hiç yoktan sadece bizim de yer aldığımız birinci lig oynatılabilirdi. Ancak burada pcr testlerini ve ulaşım kalitesini TFF’nin sağlaması, karşılaması gerekiyor. TFF’nin sisteminde kadın futbol modüleri olmadığı için müsabaka için testleri kontrol etmenin mümkün olmadığını da bilmenizi isterim" dedi.

KORAY GEÇGEL