HEDEF BURS DESTEĞİ SAYISINI ARTIRMAK

Antalya Yardımlaşma Platformu 5 yıldır ihtiyaç sahibi öğrencilere sağladığı burs desteğinin sayısını artırmak istiyor. Bu sene 87 öğrenciye burs desteği sağlayan platform, sayıyı 100'e ulaştırmak için gönüllülerden destek bekliyor.

Antalya Yardımlaşma Platformu ve Akdeniz Otizm Spor Kulübü, yurtiçi ve yurtdışındaki hayırseverlerin destekleriyle 5 yıl önce 10 öğrenciyle başladıkları burs desteği kampanyasıyla, öğrencilere yıllardır burs desteği sağlıyor. Geçen eğitim öğretim yılında farklı yaş grubundan öğrencilere burs veren platformun burs destekçi sayısı koronavirüsle birlikte düştü. Burs çalışmalarını yürüten platform temsilcisi Halit Mert ve öğretmen Fatih Özkan, daha fazla yardımseverin desteğiyle 87 öğrenciye verdikleri desteği 100'e ulaştırmak istiyor.

Almanya ve Hollanda'dan da gönüllülerin burs kampanyasına destek olduğunu söyleyen Halit Mert, “2016 yılında başladığımız öğrenci bursu desteğimiz sürüyor. Şu an itibariyle 87 öğrenciye burs desteği sağlamaya devam ediyoruz. Öğrencilerimizin bazıları, öğretmen, hemşire, polis, doktor olanlar oldu. 5 yıl önce 10 öğrenciyle başladığımız burs desteğimiz, bu yıl 87 öğrenciyle devam ediyor. Gönüllülerimizin destekleri bizim için çok değerli. Öğrencilerimizin eğitim hayatlarındaki bu zor mücadeleye destek olarak onların bu zorunu kolaylaştırmaya çalışıyoruz. Gelen tüm desteklerin hepsini doğru yerlere ulaşmasını sağlamaya çalışıyoruz. Bazı burs verdiğimiz ve sonrasında iş hayatına atılan bazı öğrencilerimiz kendileri de burs vermeye başladı. Şimdi hedefimiz burs verdiğimiz öğrenci sayısını 100'e ulaştırmak için gönüllülerimizden destek bekliyoruz" dedi.

DHA