HDP’DEN İTİRAF

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, salı günkü grup konuşmasında; "2015 yılında güvenliğe, savunmaya ayrılan para ile bu gün ki ayrılan para arasında uçurum var. O gün; 50 milyar olan güvenlik bütçesi bu gün 250 milyar olmuştur. İnşallah yakında ülke yönetimine ortak olduğumuzda; savaş ve güvenlik bütçesini yırtıp atacağız, iptal edeceğiz" dedi.

Arkasından Pervin Buldan’dan da ‘”Yakında hükümet yönetimine ortak olacağız” şeklinde bir açıklama geldi. Bu söylemlerin anlamlarını elimizden geldiğince irdeleyelim.

Birincisi; PKK’nın legal sözcülerinden olan HDP eş genel başkanları da itiraf ediyor ki; mevcut hükümet PKK’nın belini kırmış, felç etmiştir. Bu kararlılık ile devam eder isek; çok yakın gelecekte PKK’nın beyin ölümü de gerçekleşecektir.

İkincisi, HDP; CHP ve İP ile birlikte  "Millet İttifakı" ortakları olduklarını daha önce defalarca dile getirdiği gibi bir kez daha itiraf etmiş oldu. Aslında bu itirafları nedeniyle HDP’yi; CHP ve İP’ten ayırmak gerekiyor. En azından, pirincin içindeki beyaz taş gibi değiller.

Zaten HDP, “Millet İttifakı” içerisinde yer almazsa; CHP’nin, İP’in ve adı sanı duyulmayan partilerin oy oranları yüzde 40’ı bile bulmuyor. O yüzden HDP gelecek yüzde 7-8 puanlık oya umut bağlamış durumdalar.

Üçüncüsü; PKK ile mücadeleden vaz geçilmekle kalınmayıp, Başta Selahattin Demirtaş olmak üzere PKK’lılar serbest bırakılacak, serbest bırakılmakla da kalmayıp, cumhurbaşkanı yardımcısı ve bakan yapılacak.    

Bunu ben değil, başta Kılıçdaroğlu olmak üzere CHP’li yöneticiler ile yukarıda ki açıklamadan da anlaşılacağı üzere HDP eş genel başkanları söylüyor.

Çarşamba günü Kılıçdaroğlu ile yüz yüze görüşen ve görüşme sonrası Kılıçdaoğlu ile basın toplantısı düzenleyen Akşener’e, ‘’HDP millet ittifakının ortağımı?’’ diye sorulduğunda alaycı ve sinir bozucu bir tavırla ‘’Kimse bize parmak sallayarak, on adım sonra ne yapacağımız konusunda yorum yapmasın’’ cevabını verdi.

Bu cevap ve açıklamalardan sonra, halen; HDPnin ‘’Millet İttifakı’’ ortağı olup olmadığını tartışmaya gerek var mı?

İki yıldır tüm dünyayı kasıp kavuran pandemi nedeni ile neredeyse dünyada üretim durdu. Bu sebeple; özendiğimiz Avrupa da, Amerika da her şey pahalandı. Ama o, ülkelerin vatandaşları pahalılığın sebebini bilirken, biz neden iktidarı suçluyoruz.

Üstelik biz sadece pandemi ile değil, terör ile mücadele ediyoruz. Bunları da, iktidarın on dokuz yıl önce aldığı boş kasa ile yapmaya çalışıyoruz.

AÇLIK PROPAGANDASI

Açlık propagandası yapan arkadaşlar! Muhalefet partilerinin açıklamaları duymuyor musunuz? Hükümetin mücadelesini görmüyor musunuz? Sağır mı oldunuz? Kör müsünüz?