1 HAZİRAN’A DOĞRU

Koronavirüsün kaybetme zamanı yaklaştı. Bütün dünyada olduğu gibi Türkiye’de de koronavirüse karşı büyük bir mücadele verildi. Vatandaştan hükümete kadar herkes üstüne düşeni elinden geldiğince yapmaya çalıştı. Kısıtlamalar, yasaklar hayatımızı alt üst etse de küresel bir savaşta olduğumuzun bilincinde hareket etmeye çalıştık.

Şimdi bütün bu zorlukları geride bırakmak için kısa bir zaman kaldı. Aşı anlaşmaları yapıldı. Türkiye’de özellikle haziran ayında ciddi bir aşılanma söz konusu olacak. Bununla birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1 Haziran’ı işaret ederek kısıtlamaların yavaş yavaş kalkacağını söylemişti.

Çekilen çileler bizi zafere ulaştıracak. Az daha sabır, güzel günler yakındır.

BİTMEYEN ÇİLE ULAŞIM

Defalarca dile getirmemize rağmen ne yazık ki yetkililer üç maymunu oynuyor. Sefer sayılarını az olması özellikle şu pandemi döneminde vatandaşa oldukça zor anlar yaşatıyor. Bulaş riskinin en yoğun olduğu toplu taşıma araçlarının halini bir tek yetkililer görmüyor.

Biz yazmaya devam edelim…

Gerçi pandemiyi yenmemize az bir zaman kaldı ama olsun yanlışı göstermek bizim işimizin gereğidir. Antalya’da ulaşımdan sorumlu kim var onlardan tek bir isteğim olacak; sadece bir kere eve giderken pahalı lüks arabanız yerine toplu ulaşım kullanın. İşte o zaman ne dediğimi daha iyi anlayacaksınız.

Hem Türkiye’nin en pahalı ulaşımını kullanıyoruz, hem de yapılan yanlış ve hatalar görmezden geliniyor. Antalyalılar bunu unutmaz!

İLAÇLAMA YAPILMIYOR

Büyükşehir Belediyesi’nin görevlerinden biridir ilaçlama yapmak. Özellikle larva döneminde bu işin ciddi bir şekilde yapılması gerekiyor. Ama ne yazık ki bu sene Antalya sinek ve böcekten geçilmiyor. Özellikle Kepez Varsak bölgesinde tek bir kere bile ilaçlama yapılmadı.

Vatandaşlar dışarıda sinekten yürüyemez hale geldi, evin penceresini açmak ise hak getire… Umarım sesimiz duyulur, Antalyalılar yaz dönemini sineksiz ve böceksiz geçirir.