Hazır değil

Transfer sezonunda geçen sezon kadroda bulunan 16 isimle yollarını ayıran ve 6 yeni isimle takviye yapan, 2 transferle de defteri kapatmayı hedefleyen Antalyaspor’un kadro derinliği konusunda sorun yaşayıp yaşamayacağı net bir tartışma konusu oldu.

Bu konuda en net fikir sahibi olunabilecek organizasyon ise tabii ki ‘resmi’ mücadele… Trabzonspor karşılaşmasını da hem Nuri Şahin hem de yönetim ekibinin de bu düşünceyle ayrı bir bakış açısıyla izlediğinden şüphem yok.

6 yeni isimden 4’üne ilk 11’de yer veren Nuri Şahin, kadroya en son katılan 2 futbolcuyu ise yanında oturttu. Bunun yanında geçen sezonu Rizespor’da kiralık olarak geçiren ve Nuri Şahin’in ‘O bizden birisi’ dediği Bahadır Öztürk’ün formayı kaptan Veysel Sarı’dan almış olması da dikkat çekti.

İlk 5 dakikada topa neredeyse dokunamayan Antalyaspor, tam oyuna ağırlığını koymaya başladığı dakikada yapılan saçma bir top kaybıyla oluşan korner ve sonrasında gelen kafa golüyle neredeyse maça 1-0 geride başladı.

Bahadır – Ömer ikilisinin yeterince güven vermemesi, Bytyqi’nin istekli oyununa katkı sağlayamayan hücum elemanları Sam Larsson ve Erdoğan Yeşilyurt, pozisyon üretme konusunda tam bir el freni oldu.

Buksa tipinde bir forvetle oynuyorsanız yapacağınız tek şey; futbolcuyu rakip ceza sahasında topla buluşturmak olacaktır. Kendisinden bir Haji Wright performansı beklemek doğru değil, çünkü stilleri çok farklı. Kanatların yeterince işlememesi halinde de Antalyaspor’un duran toplar dışında pozisyon üretebilmesi de mucizevi bir hal aldı.

İkinci yarıya baktığımızda nispeten daha hareketli olan Antalyaspor, buna rağmen bir takım görüntüsü çizemedi. Sahanın en verimsiz isimleri arasında yer alan Sam Larsson’un pasında topla buluşan Erdoğan Yeşilyurt’un kaleciyle karşı karşıya kaçırdığı pozisyon dışında rakip kalede tehlike yaratamayan Antalyaspor için galibiyeti hak edecek oyunu sergilediğini söylemek zor, ancak Trabzonspor hakkında da çok farklı bir şey söyleyemem.

Yapılan transferlere teker teker baktığımızda hem kalite hem de stratejik olarak ‘yerinde isimler’ diyebiliriz. Ancak Kırmızı-Beyazlıların bu sezonki en büyük dezavantajı, transferlerin önemli kısmı kamplarda yer alamadı. Tabii bu noktada kulübün ekonomik olarak yaşadığı sorunların temel etkisinin olmasını da göz ardı edemeyiz. Dolayısıyla Antalyaspor hazır değil ve bu hazırlığın da bir süre daha devam edecekmiş gibi bir görüntünün ortaya çıktığını söyleyebiliriz.

Sonuç olarak Buksa ile birlikte sahada bulundukları süre içerisinde Bytyqi ile Holtmann’ın performansları gelecek adına umut verici. Takım birbirine ısındıkça daha iyi bir görüntünün ortaya çıkması çok da şaşırtıcı olmayacaktır.