Hayvan pazarı kurbana hazır

Antalya’nın Varsak bölgesine kurulan canlı hayvan satış bölgesinde kurban hareketliliği başladı. Büyükbaş ve küçükbaş hayvan satışında yaşanan talep artışı dikkat çekti. Besiciler, bayram yaklaştıkça pazarda hareketliliğin arttığını ve her bütçeye göre hayvan satışının yapıldığı belirtti.

SIKI FİYAT PAZARLIKLARI YAŞANIYOR

Kurban Bayramı öncesi Varsak bölgesine canlı hayvan pazarı kuruldu. Çamlıca Mahallesi Köseler Caddesi’nde büyükbaş hayvan, Fevzi Çakmak Mahallesi’nde ise küçükbaş hayvan satış yeri oluşturuldu. Kurbanlık almak isteyen vatandaşlar, satış yerlerine yoğun ilgi gösteriyor. Pazara gelen vatandaşlar ile besiciler arasında sıkı fiyat pazarlıkları yaşanıyor. Kurbanlık hayvan yetiştiricisi Musa Süzer, “400 küçükbaş hayvanımızın neredeyse yarısı şimdiden satıldı” dedi
HER BÜTÇEYE GÖRE HAYVAN SATIŞI
Hayvan pazarında her bütçeye göre kurbanlık olduğunu belirten Süzer, “Küçükbaş hayvanların satış fiyatı 6 bin liradan başlayarak 25 bin liraya kadar çıkıyor. Kısır koyunlarımızın fiyatı 6 ila 12 bin lira arasında değişkenlik gösteriyor. Keçi ise 8 ila 14 bin lira arasında alıcı buluyor. Pazarda, büyükbaş hayvanlar, kilosuna göre 250 ile 270 bin lira arasında değişen fiyatlardan satılıyor” diye konuştu. Pazarda yaşanan yoğunluğun ise bayramın son gününe kadar devam etmesi bekleniyor.