HAYIRLISI İNŞALLAH

Ekonomi kurmaylarının uzun zamandan bu yana üzerinde çalışma yürüttüğü orta vadeli plan nihayet önceki gün Ankara’da ilk kez davetliler huzurunda açıklandı.

Yaklaşık dört yüz davetlinin katıldığı programda önce Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz kürsüye çıktı ve iş dünyasının sözünü söyleyen isimlerin karşısında başta enflasyonla kararlı mücadele olmak üzere rakamlar üzerinden tek tek verileri açıkladı.

Yatırım, Üretim, istihdam, İhracat ve büyüme beşlisi üzerine kurulu programda ana hedeflerden birisi de refah seviyesinin yükselmesi olacak.

Özellikle dar gelirli vatandaşların konut ve gıda ihtiyacından başlamak üzere sıkıntı çekilen tüm konuların üzerine gitmeye ve çekilen sıkıntıları ortadan kaldırmaya kararlı olduklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan adeta tüm yatırımcılara destek çağrısında bulundu.

Elbette bir ülkenin kalkınması ne kadar büyük olursa refah seviyesi de o kadar yükselir ki ülkemizin pandemi ile başlayan ve tüm dünyayı adeta kasıp kavuran zor dönemlerde üretimle birlikte ekonomide sağlam adımlar atıldığına hep birlikte şahitlik ettik.

Sağlam temeller derken dört dörtlük olduğunu söylemek elbette safdillik olur ancak ekonomiye asrın felaketinin yüklediği ağırlığı da es geçmemek lazım.

Dünyanın belki de başka bir ülkesinde olsa beyaz bayrak çekecek, peşin teslim olacak kadar gelen o ağır yük devlet millet dayanışmasıyla atlatılmaya çalışılıyor.

İşte orta vadeli programda ana hedeflerden birisi de depremin siyasi, ekonomik ve yaşamsal anlamda getirdiği yükü bir an önce hayatımızdan çıkarabilmek.

Onun için yapılan çalışmalar verilecek destek elbette çok önemli.

Ancak hayatın yük altında ezilen ki özellikle emeklileri de unutmamak gerek. Özellikle memur maaşlarına yapılan zamlarla aradaki farkın bir hayli arttığı gözlenirse bu konuyu da fazla uzatmadan halletmek gerekir.

Yılbaşı işaret edildi ama o zamana kadar ne yapacak bu insanlar öyle değil mi?

En azından o zamana kadar seyyanen artış olabilir mi veyahut ta yılbaşında bu zamana kadarki kayıpları telafi edilecek mi?

İnşallah beklenenin hatta kamuoyuna pompalanmaya çalışan rakamların üzerinde bir artış olur ki orta vadeli, program ile yüzü gülen ekonomi çevreleri gibi emeklinin de yüzü güler.