HAYDİ BİR KEZ DAHA SANDIĞA!

Yazımın başlığını okuyup, “Bu adam ŞAŞIRMIŞ. Daha iki gün var. Ne sandığı?” diyenleri duyar gibiyim. Heyecan yapmayın hemen SALLAMAYIN. Benim için bu haftanın son yazısı da onun için!

CUMHURBAŞKANLIĞI seçimi ikinci tura kaldı. MİLLETVEKİLLİĞİ seçimi 14 Mayıs’ta tamamlandı. İlk turdaki gibi ANTALYA’da liderlerin MİTİNGİ olmadı. Bir Dışişleri Bakanı MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU bir de ÖZGÜR ÖZEL’in küçük çaplı mitingleri oldu.

Öyle ilk turdaki gibi ne şehrin TRAFİĞİ KİLİTLENDİ ne de partilerin müzikli araçlarının ZIMPIRTISI yaşandı. Hoş şehrin TRAFİK ÇİLESİ miting veya bayram töreni olsa da olmasa da BERBAT.

Hal böyle olunca ne partiler arası KELLE SAYMACA ne de bizim mitinglerde kaç kişinin olduğunu HESAPLAMA derdimiz olmadı. Zaten mitingler sandık için ÖLÇÜ olmaktan çok liderlere moral oluyor.

Şunun şurasında sandığa gitmeye 48 saatten az bir zaman var. Yani yarından sonra sandığa gidip, Türkiye’nin yüzyılında geleceğimizi, gelecek 5 yılımızı belirleyeceğimiz OYU kullanacağız.

Geçtiğimiz seçimde yani ilk turda sandığa gitmeyen, KÜSKÜNLER ve KIRGINLAR hadi bakalım sıra size de geldi. Mazereti olmayan REHAVETE kapınılmaması gereken bir seçim, ikinci tur.

Artık bu işin TELAFİSİ yok. Ya biz BEDBAHT edecek dış güçlere izin vereceğiz ya da kendi GÖBEĞİMİZİ kendimiz keseceğiz. Hoş zaten onlar da son hafta FELEĞİN çarkından geçtiler.

Ülkenin BEKASI için, ülkenin TERÖRE ve terör destekçilerine teslim edilmemesi için ACILARIN bir daha yaşanmaması, ANALARIN gözyaşının dindirilmesi için mutlaka SANDIĞA itmeliyiz, gitmelisiniz. Bunu zorunlu bir vatandaşlık görevi olarak TELAKKİ edin.

Yoksa bir daha kimseyi ELEŞTİRMEYE, a veya b partisi lideri için yakınmaya hakkımız yok. Ben birilerinin tabiri ile TIPIŞ TIPIŞ değil SEVE SEVE ve isteyerek sandığa gideceğim.

Benim eğilimim belli. Benden başka kimse bilmiyor, bilmesi de gerekmiyor. Çünkü ben öyle bu işleri ULU orta konuşmayı sevmem. Hani derler ya, “AŞK DA GİZLİ OLMALI İBADET DE” diye. Benim bu oy işimde öyle.

Şimdi pazar günü oy kullanırken AİLENİZİ düşünün. Oy kullanmak ailenizin geleceğine YÖN VERMEK demektir. Bir de ülkenizi düşünün. İSTİKRAR mı KAOS mu diye kendinize tercih için sorun. Tercih sizin ama yanlışın TELAFİSİ yok bunu bilmekte fayda var.

Oy sandığa atılırken AİLEDİR önemli olan. Onların şu anki veya gelecekteki YAŞAM standardıdır. Aile bizim vazgeçilmezimiz. Ailemi bütünlüğümüzü korumak için bu ikinci tur çok ama çok önemli.

Bizde seçimin DEPREM veya YAKIT FİYATI, SURİYELİLER gibi muhabbetleri üzerinden döndürülmesine bakmayın. KÖKLÜ batılı demokrasilerde bile partiler, kampanyalarını aile üzerinden götürürler. Bilirler ki AİLE mutlu, TOPLUM mutlu.

Bilirler ki SİYASET SOSYOLOJİK bir şeydir ve aile de en önemli en güvenli en kalıcı en sağlam SOSYOLOJİK kaledir. Bu kalenin yıkılmaması gerekir. Bunun için oyumuzu kime kullanacağımıza ilişkin ailemizde ortak karar alırken DUYGUSALLIKLA değil, MANTIĞIMIZLA ve SORUMLULUK hissederek karar verelim.

Dönelim başa. Ne diyorduk? Seçimde OY KULLANIN mutlaka. Kim için? Aileniz için.  Onların bugünkü ve gelecekteki mutlulukları için. Aksi halde ne siz, ne aileniz ne de yaşadığımız ÜLKEMİZ de mutlu olamayız.

Tabi “Herkesin kendi cinsel tercihi kendine” diyerek işin içinden sıyrılmak da var. Lakin aile varsa biz varız. Yani TÜRK toplumunu ayakta tutan en büyük temel taşı AİLE kurumudur.

Şimdi bu İKİNCİ TUR SEÇİMİ meselesinde herkesi sandığa gitmeye davet ettikten sonra birde başka yönden ele almak istiyorum bu mevzuyu. SEÇİM ZOR İŞ. Seçilebilmek ayrı bir sorun.

Hayatımızda gerçek bir seçim yaptığımıza İNANMIYORUM. Seçme şansımız yok. Sadece toplumun önüne konulan İSİMLER var. Adına ister dayatma deyin ister ZORUNLULUK deyin.

Ama yine de olsun. Kendi beklentimizden çok ÜLKEMİZİN beklentisi için sandığa her ne olursa olsun gidelim ve oyumuza sahip çıkalım. Aksi çok KÖTÜ olur. Ne mi olur?

Bakın, ülkemizin İÇİŞLERİNE karışılır, SÖMÜRÜLEN bir AFRİKA ülkesine çevrilme ihtimalimiz ortaya çıkar. Lafın özü aile düzenimize karışıp bizi KÖKTEN SARSARLAR. Hatta hayatınıza onlar YÖN VERMEYE çalışır. Bilenleriniz bilir, IMF üç beş kuruş borç verecek diye günlerce GÖZÜMÜZ KULAĞIMIZ onlarda olurdu.

Oyunuzu kullanmazsanız vatana, millete hizmet edeceğini ZANNEDENLER, başkalarının hizmetinde oldular. Zaten ABD başta olmaz birçok batılı LEŞ KARGASI ÜLKELER çıkacak sonucu bekliyor.

İşte bunların olmaması için, “HAYDİ SANDIĞA” diyorum. “OYUNA SAHİP ÇIK” diyorum. Seçim sonuçları şimdiden ülkemize ve hepimize, ailemize ve çevremize hayırlı olsun.