HAYDİ BİR KEZ DAHA

Sağlık Bilim Kurulu’ndan sonra merakla beklenen Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı dün iftar öncesi bitti. Alınan kararları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı.

Kulaklar alınacak yeni tedbir kararındaydı. Cumhurbaşkanı esnafa 60 milyarın üstünde destek verildiğini açıkladı.

Turizmcilerin hazırlıklarını yaptığını ve eski günlere dönmeyi beklediklerini belirtti.

Koronavirüs vakalarındaki artışla ilgili de “Gidişata seyirci kalamazdık” dedi ve 2 haftada kısmi kapanma uygulanmasına geçileceğini duyurdu.

2 haftada beklenen iyileşme olmazsa sert uygulamalar kaçınılmaz olacak. İşte bu noktada iş yine bize düşüyor ve  kurallara tam uymamız gerekiyor. Aksi halde daha sert tedbirler kaçınılmaz olacak. Zaten Erdoğan’da öyle söyledi.

Şimdi bugünden itibaren hafta içi sokağa çıkma yasağı saati 19.00-05.00 olarak değiştirildi. Zorunlu olmadıkça şehirlerarası seyahatlere kısıtlama, 65 yaş üstü ve 18 yaş altı olanların şehiriçi otobüslere binmesi de yasaklandı.

Cumhurbaşkanı önemli bir noktaya dikkat çekti ve "Oteller, sadece kendi müşterileriyle sınırlandırılmış şekilde hizmet verebilecek, sahte rezervasyon ve benzeri hilelere göz yumulmayacak" dedi. Demek ki suiistimaller yaşanmış.

Kafe, kıraathane, lokal, çay bahçesi, spor salonu vb. mekanlar faaliyetlerine bayram sonrasına kadar ara verecek. Lokantalar sadece belirlenen saatlerde paket ve gel-al şeklinde çalışmalarını yürütecek. Toplu iftar ve organizasyonlar gerçekleştirilemeyecek.

Haydi bir kez daha sıkalım dişimizi, tutalım kendimizi.

Yani El frenini çekeceğiz başka yolu yok.

Yapmazsak sonumuz ve sonu belli senaryo hazır. Ama ben iddia ediyorum tam kapanma olmadan Antalya turizm sezonunu zor görür.

MEN DAKKA DUKKA

Antalya CHP’de fırtınalar kopmaya taşlar yerinden oynamaya devam ediyor.

Birkaç gün önce CHP Kepez Gençlik Kolları Başkanı apar topar görevden alındı. Ardından da önceki gün CHP İl Başkanı Nusret Bayar.

İlkesizlikle suçlanıp görevden alındığı açıklanan Bayar, Merkez Yönetim Kurulu'nun kendi hakkında aldığı kararı hayret ve üzüntüyle öğrendiğini ifade ederek, "En küçük bir yazılı ya da sözlü uyarı almadan, hiçbir olayla ilgili sorgulanmadan ve hiçbir iddia ile ilgili savunmam alınmadan 'parti ilkelerine, amaçlarına ve çalışma ilkelerine aykırı hareket ettiğim' gerekçesiyle görevden alınmam, anlamak ve açıklamakta güçlük çektiğim büyük bir haksızlıktır. CHP'nin önce kendi içinde hukuku işletmesini beklemek en doğal hakkımız ve samimiyetin gereğidir” diye açıklama yaptı.

Ve yapılan işlemin haksız, hukuksuz olduğunu belirterek kamuoyunun vicdanının zedelendiğini ekledi. Bayar yumruğunu masaya vuramadan kökünden kesip attılar.  

Adalet herkes için lazımmış.

Men Dakka Dukka Türkçe meali ‘Çalma kapımı çalarlar kapını’ dır.  Ya neymiş Nusret Bayar. Haksızlık yaparsan karşılığını mutlaka bulurmuşsun değimli?

Sen git Korkuteli CHP İlçe Başkanı’nı kanırta kanırta görevden al sonra birileri de gelip seni ‘İlkesizlikle’ suçlayıp görevden alsın. Aynen ‘Men Dakka Dukka’ oldun işte.

Siyaset acımasız bir dünyadır. Bunun en yakın örneği ise Bayar’ın tek adamlıkla yönetilen CHP’sinin lideri Kemal bey tarafından görevinden alınması olayıdır.

Neymiş efendim CHP’de tek adamlık varmış demokrasi yokmuş. Varsa yoksa Kılıçdaroğlu diktatörlüğü varmış. Bu saatten sonra CHP’lilerin partilerinde demokrasi olduğunu söylemeli içi boş bir söylemden öteye gitmeyecektir.

Unutmadan yapılan işlem CHP Antalya tarihinde ilk olmuştur.

ONURLU YÖNETİMMİŞ!

Başkanları görevden alınan ve bir lütufla görevle kalmaları uygun görülen CHP Antalya Yönetimi resmen Nusret Bayar’ı sattı.

Onurlu yönetimler başkanları hatta içlerinden birinin görevden alınması ile hemen topluca amasız, fakatsız lakinsiz isafa eder çeker gider. Ama Antalya CHP’de öyle olmadı. Göreve devam kararı aldı.

İbrahim Utku Nar, “CHP bize onurlu bir görev verdi. Biz bu görevi ilkelerimizle irademizle son güne kadar taşıyacağız. İnanın. Ekilir ekin geliriz, Ezilir un geliriz, Bir gider bin geliriz!  Biz örgütüz!” diye açıklama yaptı.

Vallahi onurlu olmayı ya ben yanlış biliyorum ya da göreve devam kararı veren CHP Antalya Yönetim Kurulu.

BUNA ŞAPKA ÇIKARTILIR

Dünkü yazımda Ramazan ayı ile birlikte yardımlaşmanın önemini anlatmış ve bir turizmcinin 50 restoran ve kafe sahibine 2 bin 500’er lira yardım yapacağını belirtmiştim.

İsmini bilmeme rağmen gizlemiştim. Ama dün kendisi sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Sayıyı artıran sevgili Tolga Cömertoğlu, "Bu ramazanda ben, eşim ve isimsiz meleğimizle dağıtacağımız 800 paket haricinde toplam 200 civarı restoran ve kafeci esnafımızla 2500’er TL paylaşmaya karar verdik….. Paylaştıkça çoğalır servet, azalır dertler” açıklaması ile hamiyetperver yardım sever insanlık örneği sergiledi.

Ne güzel değimli? Bravo Tolga. Allah senden razı olsun.

İşte benim anlatmak istediğim buydu. Hali vakti yerinde olanlar bu yıl zekat ve fitrelerini zor durumdaki esnafa verebilirler.