HAYDİ BİR DAHA!

Nuri Şahin önderliğinde ilk galibiyetini Giresunspor deplasmanında alan Antalyaspor'un bu kez rakibi Altay olacak. Uzun yıllar sonra Süper Lig'de mücadele veren Altay karşısında son yenilgisini 2006 yılında alan Kırmızı-Beyazlılar, galibiyet halkasına bir yenisini daha eklemek istiyor.

Giresunspor deplasmanından 3 puanla dönerek galibiyet hasretine son veren Antalyaspor'da yeni hedef Altay... Nuri Şahin önderliğinde ilk galibiyetini geçtiğimiz hafta alan Kırmızı-Beyazlılar, İzmir ekibi karşısında da kazanarak, galibiyet serisine başlamayı amaçlıyor. Antalya Stadyumu'nda 16.00'da başlayacak karşılaşmada düdük Mert Güzenge'de olacak.

SON YENİLGİ 2006'DA

Uzun yıllar sonra bu sezon Süper Lig'e dönen Altay, Kırmızı-Beyazlılara karşı son galibiyetini 2006 yılında aldı. 19 Şubat 2006 tarihinde 1. Lig'de oynanan mücadeleyi kaybeden Antalyaspor, sonrasında oynanan 3 resmi karşılaşmada 1 galibiyet ve 2 beraberlik çıkardı. Süper Lig düzeyinde oynanan son karşılaşma ise Ocak 2000'de oynanırken, kazanan 2-0 ile Altay olmuştu.

REKABETTE ANTALYASPOR ÖNDE

İki takımın rekabetinde ise Antalyaspor'un üstünlüğü göze çarpıyor. 31 kez bir birine rakip olan iki takımdan Antalyaspor 13 kez kazanırken, Altay ise 10 maçın sonunda 3 puana uzandı. 8 karşılaşma ise eşitlikle tamamlandı. Öte yandan Antayaspor'a konuk olduğu 9 Süper Lig maçının sadece birini kazanan Altay, tek galibiyetini 19941995 sezonunda 1-0'lık skorla aldı.

FREDY UÇUŞTA

Zorlu mücadele öncesinde Antalyaspor'dan Fredy Ribeiro'nun son dönemdeki performansı öne çıkıyor. 4 gol ve 1 asistle Antalyaspor'da bu sezon skora en çok katkı sağlayan isim olan Angolalı futbolcu, Kırmızı-Beyazlıların Süper Lig'de attığı son 5 golün 4'üne doğrudan katkı sağlayarak, 3 gol ve 1 asist kaydetti.

5 İSİM KADRODA OLMAYACAK

Antalyaspor'da Futbol Sorumlusu Nuri Şahin, Altay karşısında 5 futbolcusundan faydalanamayacak. Akrep'te sakatlıkları bulunan Enzo Crivelli, Haji Wright, Andrea Poli ve Doğukan Nelik ile birlikte cezalı Naldo forma giyemeyecek.

 

 

11. HAFTA

Hakem: Mert Güzenge

Antalyaspor

Teknik Direktör: Alfons Groenendijk

Boffin   

Veysel Sarı

Kudryashov

Eren Albayrak

Bünyamin Balcı

Güray Vural

Hakan Özmert

Doğukan Sinik   

Fredy

Amilton  

Gökdeniz Bayrakdar

 

Altay

Teknik Direktör: Mustafa Denizli

Lis   

Björkander

İbrahim Öztürk   

Cebrail Karayel   

Ceyhun Gülselam

Poko   

Pinares

Thiam   

Kappel   

Ahmed Rayyan

Bamba

 

Stadyum: Antalyaspor

Saat: 16.00

TV: Bein Sports